300 de copii au primit in dar o noua biblioteca, din campania „Daruieste o lume de basm”

Prima biblioteca sociala din anul 2020 din campania „Daruieste o lume de basm a fost donata comunei Boghesti, din judetul Vrancea. Peste 300 de copii, parinti si bunici se bucura de lectura in biblioteca acestei comune, creand in jurul bibliotecii si a muzeului etnografic din scoala satului, o comunitate care apreciaza si valorile traditionale si cartea ca sansa la o viata mai buna. Echipele Asociatiei KinetoBebe si Asociatiei EMOVERE au adunat din donatii de la parinti si copii, de la companii generoase peste 1000 de volume pentru aceasta prima biblioteca sociala donata in 2020.

„Am asteptat cu nerabdare sa putem face si anul acesta biblioteci sociale pentru copiii care au nevoie de carte, de o lume de basm, mai mult ca niciodata. Chiar daca este mai greu sa adunam donatii de carte in aceasta perioada, vom incuraja in continuare generozitatea oamenilor si vom merge in acele locuri unde copiii se bucura inca de carte, ca alternativa de relaxare la internetul si televizorul la care nu au acces atat de usor.” declara Raluca Chisu, fondatoarea Asociatiei Kineto Bebe.

In comuna Boghesti, judetul Vrancea donatia de carti pentru copii si adulti a ajuns si datorita implicarii profesorului Adrian Atarcicov de la Colegiul National Unirea Focsani. Sutele de carti au fost primite cu entuziasm de bibliotecara Adriana Rusu, care le va organiza cu drag pentru copii, dar si pentru adultii din sat, care vin des sa ii ceara carti pentru cei mici, parinti, chiar si pentru bunici.

Proiectul „Daruieste o lume de basm este o initiativa lansata in decembrie 2018 de Asociatia Kineto Bebe, Asociatia EMOVERE cu susținerea Itsy Bitsy FM si 4Colours. Cele 13 biblioteci realizate in 2019 s-au bazat pe donatiile copiilor si parintilor care au adus carti in stare buna la cele centrele de colectare din Bucuresti. Cu ajutorul lor au fost construite biblioteci la: scoala de la Stefanestii de Jos, la sectia de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I si la singurul Club de Lectura din acest oras, la centrul Focus din Constanta, la Centru Generatii coordonat de Fundația Regala Margareta a Romaniei, la Hero After School Clinceni si acum la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului din Bucuresti, la Casa Buna din Ferentari.

Pentru a continua demersul de creare a bibliotecilor sociale si in 2020, echipa campaniei „Daruieste o lume de basm” invita companiile, parintii si copiii sa doneze cu generozitate carti de care nu mai au nevoie, in stare buna, in centrele de colectare KinetoBebe:

1. Centrul KinetoBebe Mosilor

Calea Mosilor nr. 158, Sector 2

2. Centrul KinetoBebe Nord

Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1

3. Centrul KinetoBebe Sud

Soseaua Oltenitei nr. 87-99, Sector 4

4.Opera Comica pentru Copii

Calea Giulesti, Nr.16, sector 6

 

Campania este sprijinita de Itsy Bitsy FM si 4Colours.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s