Jack si vrejul de fasole, la Teatrul Ion Creanga

PREMIERA – 9 martie, orele 11:00 si 18:00, Sala Rapsodia

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Teatrul Ion Creanga, anunta premiera spectacolului „Jack si vrejul de fasole” – o noua productie adresata copiilor cu varsta peste 5 ani. Pus in scena dupa bine-cunoscuta poveste scrisa de Joseph Jacobs, despre o lume in care creativitatea si curajul reusesc sa transforme realitatea, spectacolul va avea premiera sambata, 09 martie, orele 11:00 si 18:00, la Sala Rapsodia (Str. Lipscani nr. 53).

Un schimb bizar – pentru cateva boabe de fasole, asa-zis magice – este primul pas intr-o calatorie plina de neprevazut, in care surprizele il pandesc la tot pasul pe Jack. Vis sau realitate, uriasul vrej de fasole aparut peste noapte in curtea casei tanarului erou devine o scara spre un univers fantastic, in care un prezent lipsit de stralucire poate fi rasturnat in favoarea unui viitor fericit.

Astfel, in viziunea regizorala a lui Octavian Jighirgiu, asistat de echipa de creatie alcatuita din Victoria Bucun (coregrafie), Eduard Petru Jighirgiu (muzica), Andrei si Roxana Radut (decor si costume), Radu Nechit si Vlad Bacalu (video design) si Adrian Buliga (light design), spectacolul devine o pledoarie pentru bucuria si dorinta de a descoperi a tuturor celor care nu si-au pierdut candoarea prin hatisurile vietii adulte.

„De ce Jack si vrejul de fasole? Pentru ca in inocenta personajului principal sta o forta imbatabila menita sa invinga toate nedreptatile unei lumi tot mai haotice. Dincolo de poveste, in balansul dintre cele doua planuri, cel real si cel de mai sus de cer, sta ascunsa o profunda aspiratie umana: visul unei lumi mai bune”, declara regizorul Octavian Jighirgiu.

Spectacolul beneficiaza de o reprezentatie suplimentara la Sala Rapsodia duminica, 10 martie, ora 11.00. Biletele sunt disponibile online, pe www.entertix.ro si www.myticket.ro, sau la Casa de Bilete a Teatrului, aflata pe Str. Amzei, nr. 13 – nr. tel. 0767.934.374.

Biletele se pot achizitiona si de la Sala Rapsodia, prin punctul mobil de ticketing deschis de Teatrul Ion Creanga cu aproximativ 30 de minute inainte de inceperea spectacolului.

JACK SI VREJUL DE FASOLE

Regia: Octavian Jighirgiu
Scenariul si adaptarea: Octavian Jighirgiu si Andreea Darie
Dupa povestea omonima de Joseph Jacobs
Coregrafia: Victoria Bucun
Muzica: Eduard Petru Jighirgiu
Decorul: Andrei Radut
Costumele: Roxana Radut
Video design: Radu Nechit & Vlad Bacalu
Light design: Adrian Buliga

Distributia:

Jack: Ciprian Niculae
Mama: Cerasela Popescu / Vera Linguraru
Perceptorul: Eduard Petru Jighirgiu / Alex stefanescu
Batrana: Nicoleta Rusu
Doamna Capcaun: Oana Banuta
Domnul Capcaun: Cristian Boeriu
Gaina cu oua de aur: Cezar Vlad Popescu
Piticul cu barba cantatoare: Valeria Stoian / Constantin Rotaru
Harpa vorbitoare: Andreea Gaica
Printesa: Eliza Teofanescu / stefania Circu
Menestreii / Vaca / Ciorile: Gratiela Teohari-Duban, Dan Clucinschi
in alte roluri: Iuliana Costiniu, Claudian-Ciprian Siman


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s