3 zile de doliu in memoria Regelui Mihai

3 zile de doliu in memoria Regelui Mihai

In memoria Regelui Mihai (1921 – 2017), sef al statului roman intre anii 1927-1930 si 1940-1947, Guvernul a adoptat o hotarare prin care 14, 15 si 16 decembrie sunt declarate zile de doliu national pe teritoriul Romaniei.

In zilele de doliu national, toate institutiile si autoritatile publice centrale si locale vor arbora drapelul Romaniei in berna. De asemenea, drapelul Romaniei in berna va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant si de cultura, misiunilor diplomatice ale Romaniei, la punctele pentru trecerea frontierei, in aeroporturi, porturi, gari si autogari, precum si ca pavilion pe navele de orice fel si pe ambarcatiunile ce navigheaza sub pavilion romanesc.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a trimis o recomandare catre scoli si gradinite sa nu desfasoare serbari sau alte manifestari culturale pe perioada celor trei zile de doliu national.

Televiziunile, radiourile, printre care si Itsy Bitsy​, si institutiile de cultura isi vor adapta programul in mod corespunzator.

Slujba de inmormantare a Regelui Mihai va avea loc sambata, 16 decembrie, in Noua Catedrala de la Curtea de Arges.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s