20 de personalități din domeniul educației vin la TEDx PiațaUniriiED 2023

Pe 11 noiembrie 2023, Teatrul Evreiesc de Stat din București va găzdui un eveniment de amploare sub egida TEDx. Această ediție a TEDx PiațaUniriiED își propune să aducă în prim-plan diverse perspective de analiză ale educației: perspectiva practicienilor, perspectiva comunității, perspectiva specialiștilor și perspectiva sistemică. Prin fuziunea acestor voci diversificate, organizatorii încurajează o abordare holistică și integrativă, care să contribuie la o schimbare de paradigmă pentru sistemul educațional din țara noastră.

Evenimentul va reuni pe scenă peste 20 de personalități marcante din domeniul educației, dar și voci tinere care să dea startul unui nou mod de a ne raporta la educație, centrată pe un dialog autentic și colaborativ între toți membrii societății: „Vrem să readucem copiii în centrul tuturor proceselor ce țin de educație, să cultivăm gândirea ecosistemică și să răspundem împreună la întrebări fundamentale despre rolul și scopul educației în viitorul nostru comun”, spune Mirela Ștețco, Director de Training Teach for Romania și curator al ediției de anul acesta.

Evenimentul se bucură de prezența a doi moderatori cu experiență vastă și un background solid. Cu o carieră de peste 20 de ani ca trainer și facilitator, Florin Ghindă a îndrumat de-a lungul timpului peste 10.000 de participanți și în prezent este autor la romaniapozitivă.ro. Lui Florin i se alătură pe scena TEDx PiațaUniriiED Veronica Soare, storyteller, trainer și entertainer de renume și creatorul platformei inspiraționale minuni.ro.

Proiectul este organizat cu sprijinul unei echipe de voluntari, condusă cu dedicare de managerii de proiect Alex Vesa și Fabiola Hosu, două nume deja cunoscute în domeniul educației din România. Alex Vesa, învățător și alumn Teach for Romania, revine în calitate de coordonator, aducând cu el experiența și succesul ediției precedente. Fabiola Hosu, vicepreședintă a Federației Coaliția pentru Educație, vine cu o viziune strategică și o înțelegere profundă a sistemului educațional.

TEDxPiațaUniriiED este un eveniment organizat independent, ce se desfășoară anul acesta sub sloganul ”Misiunea noastră comună: educația” și are ca scop readucerea bucuriei de a învăța în viețile copiilor noștri.

Datorită interesului crescut, locurile din sală s-au epuizat la scurt timp de la punerea în vânzare, însă evenimentul va putea fi urmărit în direct online, achiziționând un bilet de pe platforma iabilet.ro.

Mai multe despre eveniment se găsesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s