2 jocuri amuzante de Paste

Ouale sunt vedetele sarbatorii pascale, iar copiii se distreaza de minune ciocnindu-le si jucandu-se cu ele, fie ca sunt oua de gaina, de lemn, de plastic sau de ciocolata.

Noi iti propunem astazi 2 jocuri amuzante cu oua pe care sa le joci in familie in aceasta perioada. Recomandarea noastra e sa le joci cu oua de plastic sau de lemn.

X si 0 cu oua

Il poti considera o varianta de Paste a cunoscutului joc „X si 0„, la fel de simplu si, poate, mai distractiv. Pentru aceasta varianta e nevoie tot de 2 jucatori. Ei trebuie sa arunce oua intr-o cutie cu pahare de plastic, in asa fel incat sa realizeze o linie de 3 pahare cu oua pentru a castiga.

Inainte de a incepe jocul vei avea de realizat tabla de joc, din urmatoarele materiale:

  • 9 pahare de plastic
  • o cutie de carton
  • lipici sau alt adeziv
  • optional: hartie verde si foarfeca

Lipeste paharele de plastic in cutia de carton, astfel incat sa realizezi 3 randuri si 3 coloane de pahare. Daca vrei, poti decora hartia lipind de jur imprejurul ei hartie verde franjurata, care sa dea impresia unui covoras de iarba.

Dupa ce ai realizat cutia stabileste locul de unde jucatorii trebuie sa arunce ouale in cutie. Fiecare arunca pe rand cate un ou in cutie, incercand sa nimereasca paharele. Castiga cel care reuseste sa arunce 3 oua in 3 pahare diferite, fie pe orizontala, pe verticala sau pe diagonala.

Oua la tinta

Nu trebuie sa-ti faci griji, jocul nu implica aruncat cu oua la o tinta de pe perete, ci rostogolirea lor pe podea. E un joc foarte simplu, pentru care ai nevoie doar de oua, de banda adeziva si de o foarfeca.

Cum se joaca:

Realizeaza pe podea o tinta din mai multe patrate sau dreptunghiuri de banda adeziva, apoi stabileste un loc de start de unde jucatorii sa incerce sa rostogoleasca oua catre tinta. Scopul jocului e sa reusesti sa duci oul cat mai aproape de centru, strangand cat mai multe puncte.

Poti chiar sa notezi pe podea punctajele aferente fiecarui patrat al tintei, folosind bucati de banda adeziva.

La joc pot participa oricat de multi jucatori, iar finalul jocului il decideti impreuna – cand ajungeti la un anumit punctaj sau cand va plictisiti.

Sursa: rocmomma.blogspot.ro

Ai si alte idei de jocuri potrivite de jucat in perioada Pastelui? Povesteste-ne in rubrica de comentarii de mai jos!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s