2 biblioteci au fost donate copiilor din proiectul social Hero After School, prin campania „Daruieste o lume de basm”

Peste 160 de copii, care beneficiaza de sustinere in proiectul social Hero Afterschool Clinceni, au primit in dar carti pentru a-si construi 2 biblioteci. Donatiile au venit prin intermediul campaniei Daruieste o lume de basm, care a ajuns deja la a 10 – a biblioteca sociala. Alaturi de cartile donate de copii, parinti si companii generoase, au fost aduse aici si carti oferite de magazinul caritabil SocialXChange din sectorul 6, Bucuresti. Copiii aflati in risc de abandon scolar din Clinceni au acum acces la cartile, care ii ajuta la scoala si sa evadeze intr-o lume mai buna.

Campania Daruieste o lume de basm este o initiativa lansata in decembrie 2018 de Asociatia Kineto Bebe, Asociatia EMOVERE si Gradinitele Butterfly, cu sustinerea Itsy Bitsy FM. In campanie au fost create 10 biblioteci pentru copiii si adulti. Aceasta initiativa sociala se bazeaza exclusiv pe donatiile copiilor, parintilor si companiilor private, in fiecare luna avand alaturi din ce in ce mai multi oameni. Cu ajutorul lor au fost construite biblioteci la: scoala de la Stefanestii de Jos, la sectia de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I si la singurul Club de Lectura din acest oras, la centrul Focus din Constanta, la Centrul Generatii coordonat de Fundatia Regala Margareta a Romaniei si acum la Hero After School Clinceni.

Din luna august 2019 campania are sprijinul magazinului caritabil SocialXChange din sectorul 6, proiect al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, care va dona carti la fiecare biblioteca urmatoare.

Hero Afterschool este un proiect social educational, care s-a nascut in urma cu 8 ani, când Melania Medeleanu a creat aici un spatiu educational in care copiii aflati in risc de abandon scolar invata, manânca, au parte de sustinerea cadrelor didactice si a voluntarilor din proiect. Cu implicarea Primariei Clinceni si a Liceului Sportiv Clinceni numarul copiilor beneficiari a ajuns la 166, ceea ce inseamna ca proiectul acopera doar o parte din nevoile comunitatii. Beneficiarii programului din anii anteriori, parinti ori copii, sunt acum voluntari aici.

Campania Daruieste o lume de basm aduna in fiecare luna donatii de la alti copii si adulti generosi, aratand ca generozitatea este o calitate pe care o putem manifesta tot anul si ca nevoia de lectura si carti exista in toate mediile, chiar daca unii copii sunt mai putin norocosi.

Cei care vor sa participe la construirea altor biblioteci sociale Daruieste o lume de basm pot alege cartile in stare buna, care nu le mai sunt de folos si sa le aduca la una dintre adresele de mai jos:

1. Gradinita Butterfly Aviatiei
Str. Intrarea Gliei nr.7, Sector 1

2. Gradinita Butterfly Baneasa
Str. Drumul Potcoavei nr.59, Voluntari Ilfov (Gradina Zoologica)

3. Gradinita Butterfly Cosmopolis
Str. Lacului, vila 8F, Stefanestii de Jos, Ilfov

4. Centrul KinetoBebe Mosilor
Calea Mosilor nr. 158, Sector 2

5. Centrul KinetoBebe Nord
Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1

6. Centrul KinetoBebe Sud
Soseaua Oltenitei nr. 87-99, Sector 4

Campania este sprijinita de Itsy Bitsy FM si 4Colours.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s