Zoom pe lapte – concurs pentru jurnalisti

Asociatia Hands Across Romania (HAR) in parteneriat cu Asociatia de Educatie Prenatala Romania (AEPR) lanseaza concursul „Zoom pe lapte” pentru reprezentantii mass-media din Romania. Concursul se va desfasura in perioada 12 iulie – 12 septembrie 2012.

 

Prin acest concurs, Hands Across Romania si AEPR, sustinatori ai libertatii copilului de a fi alimentat corect, precum si a parintilor de a alege o alimentatie sanatoasa pentru bebelusul lor, intentioneaza sa identifice orice forma de promovare a substituentilor de lapte matern la care sunt expusi parintii. Jurnalistii cu cea mai eficienta contributie la monitorizarea acestor nereguli vor fi premiati.  

Jurnalistii care doresc sa participe sunt invitati sa trimita sub forma de copie (fotocopie, scan, inregistrare video) orice element de reclama care contravine Codului International de Marketing al Substituentilor de Lapte Matern si sa-l trimita impreuna cu formularul de inscriere in concurs (poate fi gasit pe site-ul www.handsacross.ro ).  

De ce sa monitorizam Codul? Pentru ca in Romania doar 12,6% dintre femeie alapteaza exclusiv pana la 6 luni, pentru ca Romania detine primul lco la mortalitate infantila in UE dar mai ales pentru a contribui la asigurarea unei nutritii adecvate si sanatoase pentru sugari si copiii mici.  
 
Jurnalistii sunt invitati sa devina monitori ai Codului pentru doua luni si sa se inscrie in concurs prin intermediul paginii de internet, www.handsacross.ro , acolo unde vor gasi informatii atat despre concurs cat si despre Codul International de Marketing al Substituentilor de Lapte Matern.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s