Varianta moderna pentru tratarea miopiei

Varianta moderna pentru tratarea miopiei

Miopia este acea afectiune a ochiului, cand nu vedem clar la distanta. Ce anume cauzeaza aceasta tulburare si ce tratamente exista, pe langa purtarea de ochelari sau lentile de contact? Afla despre o varianta moderna pentru tratarea miopiei, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Miopia inseamna ca ochiul respectiv a crescut mai mult decat ar fi trebuit sa creasca si tipic apare in prima parte a copilariei, la 7-8 anisori”, explica dr. Roxana Cozubas, medic oftalmolog.

Copilul isi da seama ca ceva nu este in regula cu ochii lui, in momentul in care nu vede bine la tabla sau vede in ceata sau nu recunoaste figurile persoanelor aflate la distanta. In aceste situatii, este momentul sa iti duci piciul la un consult oftalmologic cat mai curand, intrucat dioptriile pot creste foarte mult in timp.

Pentru tratarea miopiei la copii, fie putem apela la ochelari sau la lentile de contact, fie putem opta pentru o varianta moderna – ortokeratologia. Ortokeratologia corecteaza miopia prin lentile de contact dure, care se poarta doar noaptea. Pentru copiii care au dioptrii pana la -4 si care nu suporta sa poarte ochelari, ortokeratologia este cea mai buna solutie.

Desigur, tratarea miopiei se poate face si permanent, prin operatie, insa dupa varsta de 18 ani. Mai multe despre corectarea miopiei poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s