Campania de introducere a orelor de siguranta in programa scolara

Campania de introducere a orelor de siguranta in programa scolara

Bloggerita Cristina Ologeanu a observat o lacuna in educatia prescolarilor si a scolarilor – lipsa informatiilor de baza despre siguranta personala – si a decis sa faca ceva in aceasta privinta. Astfel, din septembrie 2017, ea a demarat campania de introducere a orelor de siguranta in scoli, despre care a venit sa ne vorbeasca la Happy Music cu Ruxandra si Marius.

„Ideea campaniei introducerii orelor de siguranta in programa scolara mi-a venit de la nevoia fiecarui parinte de a-si sti copilul in siguranta”, ne-a spus Cristina Ologeanu, blogulmamei.ro.

Printre temele abordate in orele de siguranta din scoli, bloggerita urmareste sa ii ajute pe scolari sa afle despre: atitudinea fata de straini, ce sa faca atunci cand se pierd, siguranta in trafic, reactii in caz de cutremure, incendii sau alte accidente.

Un prim pas pe care Cristina l-a facut a fost sa discute cu Politia Romana, de unde a aflat ca parintii pot solicita conducerii scolii sa aduca reprezentanti ai Politiei la clase, pentru intalniri cu elevii.

Mai multe informatii despre campania de introducere a orelor de siguranta in programa scolara poti afla din podcastul de mai jos si de pe site-ul blogulmamei.ro.


Un comentariu la „Campania de introducere a orelor de siguranta in programa scolara”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s