Step by Step – de 20 de ani in Romania

Alternativa educationala Step by Step implineste 20 de ani de cand este activa in Romania. Step by Step este un proiect unde copiii sunt incurajati sa isi dezvolte creativitatea si sa isi exprime liber ideile.

 

Aceasta alternativa educationala functioneaza de peste 30 de ani, in mai mult de 26 de tari. In Romania, in ultimii 20 de ani, peste 250.000 de copii au invatat in acest sistem. In acest an, aproximativ 30.000 de copii invata cu Step by Step.

Step by Step se adreseaza copiilor de la nastere pana la adolescenta, bazata pe date stiintifice privind dezvoltarea copilului.

Programa scolara pentru clasele I-IV este aceeasi cu cea din invatamantul traditional, dar diferenta consta in metoda de predare ce deriva din principiile de baza Step by Step.

Printre principiile de baza Step by Step se numara implicarea parintilor in orele desfasurate, educatia individualizata si incurajarea colaborarii.

Din 2000, CEDP a infiintat prima gradinita particulara care aplica metodologia alternativa Step by Step, un centru model de bune practici in ceea ce priveste educatia timpurie, Gradinita Bambi Step by Step. Anul acesta, CEDP a infiintat prima scoala particulara care aplica metodologia alternativa  Step by Step.   

Alternativa educationala a fost adusa la noi in tara de Fundatia Soros Romania, iar in 1998 a fost preluata de organizatia neguvernamentala Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala (CEDP). Ministerul Educatiei asigura proiectului spatiul de invatamant si salariile personalului didactic. CEDP formeaza cadrele didactice si asigura asistenta tehnica.

Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul Step by Step Romania .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s