Stapanesti sau te lasi stapanit de emotiile tale?

cu Cristina Trepcea si Urania Cremene, trainer

Cu totii actionam prin prisma emotiilor. Insa este bine sau rau sa ne lasam acaparati de ceea ce simtim? Este de preferat sa ne stapanim emotiile sau sa ne asternem sufletul pe tava, pentru oricine vrea sa il vada?

Toate aceste intrebari isi gasesc raspunsurile, odata ce invatam sa ne numim emotiile si sa le gestionam. Dar acest proces nu este intotdeauna atat de simplu, nici chiar pentru adulti; tine de dezvoltarea inteligentei emotionale.

Iar emotiile noastre sunt extrem de variate: de la bucurie, entuziasm si surpriza pana la tristete, frica si furie. Este de inteles, deci, de ce poate fi atat de dificil sa exprimam sau sa controlam ceea ce simtim si cum ne afisam emotiile. De aceea, noua editie a emisiunii Psihotaclale este dedicata discutiei despre emotii.

Asteptam intrebarile tale pe aceasta tema mai jos sau joi seara, de la 21:30, in direct, la 0725.300.700.

Asculta aici editia precedenta a emisiunii Psihotaclale: Rusine si vinovatie.

Ca o tema de gandire, iti recomand sa urmaresti filmul Intors pe Dos. Iata de ce.


4 comentarii la „Stapanesti sau te lasi stapanit de emotiile tale?”

 1. cum ar putea fi explicata „duritatea” unui copil care rade de defectele altui copil? Ce emotii zac in spatele acestui ras?

  1. Buna ziua!

   Cristina Trepcea v-a raspuns astfel:

   „In spatele rasului dur al unui copil in fata slabiciunii sau „defectelor” altui copil sta aproape sigur rasul unui adult in fata slabiciuni lui. El a fost umilit, s-a ras de el, slabiciunea lui a fost bagatelizata si acum el copiaza modelul si experimenteaza un soi de putere, razand de slabiciune, de defecte, se distinge de ele. Slabiciunea e, iata in afara lui. E un raspuns violent la violenta, e o atitudine agresive care ascunde rusinea de a avea slabiciuni si defecte de care au ras cei apropiati. Se vindeca in comunicare.”

   O zi frumoasa,
   Echipa Itsy Bitsy

  1. Buna ziua,

   Va multumim pentru atentionare. Am notat aceasta observatie.

   O zi frumoasa,
   Echipa Itsy Bitsy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s