S-a lansat Ghidul Parintelui Responsabil la Volan, primul curs de siguranta auto pentru parinti

In Romania, in anul 2018, au fost raportate 1867 de decese cauzate de accidente rutiere, adica 5 decese pe zi. In Europa, in ultimii 10 ani, peste 8.100 de copii au murit in accidente rutiere. La nivel international, 8 copii nenascuti mor in accidente de masina.

La o viteza de 64 km/ora, corpul unui pasager din masina cantareste la impact de 9 ori propria greutate, ceea ce duce la spargerea organelor si, implict, la hemoragie interna. Impactul unui copil cu parbrizul in caz de accident este echivalent cu caderea de la etajul 3 al unei cladiri.

Copiii care nu calatoresc in dispozitive speciale (scaun auto) sunt de 7 ori mai expusi riscului de a fi vatamati in accidente rutiere.

Atunci cand suntem la volan, nu suntem responsabili doar pentru siguranta noastra, ci si pentru vietile pasagerilor si a celorlalti participanti la trafic.

Academia Titi Aur lanseaza cursul Ghidul Parintelui Responsabil la Volan

Academia Titi Aur, scoala de condus defensiv si pilotaj, a lansat pe 12 octombrie, cursul Ghidul Parintelui Responsabil la Volan, un produs 100% romanesc dezvoltat de trainerii ATA.

In prima parte a cursului, cei prezenti au aflat informatii teroretice despre conducere defensiva si norme de siguranta pentru copii, statistici despre accidientele din Romania si Uniunea Europeana, practici periculoase de condus, cum sa se pregateasca pentru o deplasare cu masina, pozitia corecta la volan, cum sa aleaga corect scaunul de masina pentru copii in functie de standardele obligatorii de siguranta, dar si de inaltimea, greutatea si varsta copilului, cum sa monteze corect un scaun de masina, la ce sunt expusi copiii care nu sunt pusi in scaune de masina, ori sunt pozitionati incorect, dar si tehnici de siguranta pentru femeile insarcinate care sofeaza.

Partea a doua a cursului a avut ca scop constientizarea riscului prin tehnici practice, iar participantii au invatat in sala de simulatoare ce sa faca in caz de accident, cum sa iasa dintr-o masina rasturnata si cum sa scoata copilul, au testat impactul cu un obstacol fix la 15 km/ora, viteza de reactie si montarea corecta a scaunului pentru copii. Cei prezenti au aflat prin propria experienta ca centura de siguranta este un drept care poate sa le salveze viata, nu o obligatie.

„Sunt convins ca niciun parinte nu ii doreste raul copilului sau, problema este ca nu constientizeaza riscul la care isi expun copiii atunci cand circula cu masina. Trebuie sa intelegem ca masina este o arma si cel mai important lucru este sa invatam sa o controlam pentru a evita sa ajungem in situatii de limita. „,(Titi Aur, pilotul care a castigat 49 de raliuri si a obtinut opt titluri de campion al Romaniei)

Cursul Ghidul Parintelui Responsabil la Volan are ca scop constientizarea ca viata copiilor este in mana parintilor cand sunt cu totii in trafic si ca orice abatere de la regulile de siguranta le poate pune viata in pericol.

Trainerii ATA isi propun sa ii ajute pe participanti sa isi imbunatateasca abilitatile de condus defensiv si tehnicile de protejare a copiilor in timpul deplasarii. Obiectivul este sa reduca numarul de accidente in care conducatorul auto ar putea fi implicat, indiferent de culpa. Pentru Academia Titi Aur, un parinte prezent la curs inseamna un copil salvat, iar pentru fiecare copil salvat ATA va planta un copac pentru a sustine viata pentru viata.

Pretul cursului este 550 lei cu TVA inclus, insa ascultatorii Itsy Bitsy FM au o reducere la de 10% pe baza codului itsybitsy10ATA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s