Romanii, campioni la olimpiada internationala de matematica

Elevii romani au adus Romania in fruntea Europei la Olimpiada Internationala de Matematica unde au castigat sase medalii, dintre care doua de aur. si la olimpiadele de biologie si informatica au ocupat tot primele locuri.

 
Rezultatele extraordinare ale tinerilor au facut ca Romania sa ocupe locul zece dintre cele 100 de tari participante la olimpiada de matematica de anul acesta.  
Olimpicii romani, coordonati de profesorul Radu Gologan, au cucerit sase medalii – doua de aur, trei de argint si una de bronz – la a 53-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata la Mar del Plata (Argentina), in perioada 4-16 iulie 2012.  
 
„Multiplu medaliat la competitiile regionale si internationale de profil, Omer Cerrahoglu, absolvent al clasei a X-a la Colegiul National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, si-a trecut inca o medalie de aur in palmares. A doua medalie de aur a fost cucerita de Radu Bumbacea, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti, si el laureat in numeroase randuri la aceleasi concursuri.  

Medaliile de argint au intrat in posesia Ioanei Tamas si a colegilor sai Octav Dragoi si Stefan Ivanovici, toti absolventi in acest an ai Liceului International de Informatica din Bucuresti. Medalia de bronz i-a revenit lui stefan Spataru (clasa a X-a, Liceul International de Informatica din Bucuresti)”, informeaza Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Sursa: Evz.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s