Reteta budinca de cartofi cu carne – pentru copii

Ingrediente budinca de cartofi cu carne

Ingrediente Budinca de cartofi cu carne – pentru patru portii : 750 de grame de cartofi, o lingura de faina, trei oua, o lingura de unt, o ceasca de lapte, o lingurita de zahar, sare si putin pesmet. Pentru umplutura ai nevoie de : o jumatate de kg de carne macra, o jumatate de kg de ceapa, trei linguri de ulei, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:

Cartofii se spala si se curata de coaja, apoi se dau prin masina de tocat si se pun intr-un castron. Se adauga untul cald, sarea, zaharul si laptele. Se amesteca bine, se adauga faina si galbenusurile, iar la sfarsit si albusurile batute spuma. Separat, se pune la calit ceapa taiata in cubulete, iar la final se adauga si carnea data prin masina de tocat. Jumatate din compozitia de cartofi se aseaza intr-un vas de jena* uns cu ulei si presarat cu pesmet. Apoi se pune umplutura de carne si se acopera cu cealalta jumatate din compozitie. Se unge cu unt, se presara putin pesmet si se lasa la cuptor pana se rumeneste.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s