Regina cu pasi furati (de la 7 ani)

Pregatirea jocului:
La acest joc pot participa 2, 4, 8 sau 14 copii. Ei aleg prin numaratoare o Regina. Regina se asaza cu fata la un perete sau la un trunchi de copac. La 20 de metri se traseaza o linie pe sol, adica se face o linie cu creta, sau, daca e pamant, cu un betisor, iar jucatorii vor porni din acest punct spre locul unde se afla Regina

Materiale necesare:
O bucata de creta sau un betisor pentru a trasa o linie.

Desfasurare:
Copiii trebuie sa faca „pasi furati”, adica sa mearga spre Regina numai cand aceasta este cu spatele – atentie mare! Aceasta va striga, in timp ce sta intoarsa „Un-doi-trei, la perete, STAI!”

Daca Regina surprinde vreun participant in miscare, atunci cand se intoarce cu fata spre ei, atunci acestia sunt dati afara din joc sau retrimisi la punctul de plecare. Copiii trebuie sa fie foarte, foarte atenti, si sa incerce sa ajunga pe neobservate la locul Reginei, sa o atinga si sa ii ia locul. Atunci cand se intoarce Regina, mare atentie, nu trebuie sa se miste niciun copil. Pe de alta parte, Regina trebuie sa incerce sa-si pastreze pozitia, incercand sa-si surprinda adversarii in miscare. Durata de timp in care Regina sta cu spatele la jucatori poate fi mai lunga sau mai scurta. Cine ajunge la Regina este castigator! El va deveni Regina sau Rege, iar copiii vor reincepe jocul.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s