Record pentru viata – 110 ani de Salvare a vietii

Peste 5.900 de persoane si-au anuntat deja prezenta la cursul de resuscitare care va avea loc luna asta pe Arena Nationala si prin care Romania vrea sa intre in Cartea Recordurilor.

La evenimentul Record pentru viata – 110 ani de Salvare a vietii sunt asteptati peste 12.000 de participanti, pentru a stabili un record. Acestia vor invata in acelasi timp si vor aplica pe un manechin procedura standart de 30 de compresii cardiace si 2 insuflari pulmonare. Vor fi prezenti si 600 de instructori atestati.

Inca nu s-a stabilit o data exacta pentru eveniment, dar se stie ca va avea loc la sfarsitul lunii mai, pe Arena Nationala din Bucuresti. (Data depinde de prezenta reprezentantilor Guiness World Records.)

Evenimentul este organizat de Societatea de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIF), cu prilejul implinirii a 110 ani de activitate.

”Marele beneficiu al acestui curs este faptul ca inca 12.000 de persoane vor sti sa faca manevrele de resuscitare. Trebuie sa stim sa intervenim, trebuie sa ne pese de cei care sunt intr-un moment critic”, a precizat managerul SABIF, Dr. Alis Grasu.

Unul dintre sustinatorii evenimentului este cantaretul Gabriel Cotabita care, in 2015, a fost in coma mai bine de trei saptamani, dupa un stop cardio-respirator:

„Eu am beneficiat de interventia unui om care stia sa faca resuscitare. Fara ajutorul managerului de la Hilton, eu n-as mai fi ajuns nici in masina Salvarii, nici la spital… Oamenii trebuie sa invete sa fie salvatori. Sunt cateva lucruri simple, pe care trebuie sa le faca cu sange rece si cu credinta in Dumnezeu. Nu e nimic mai frumos decat sa poti ajuta”, a spus artistul.

Inscrie-te si tu, pe site-ul Record pentru viata.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s