Problemele cu parentingul permisiv dus in extrema

Problemele cu parentingul permisiv dus in extrema

Cam toate stilurile de parenting vin cu ipoteze mai bune si mai putin bune. Si mai nimeni nu se incadreaza intr-un singur stil, ci mai degraba tinde spre un mod de a-si creste copilul sau altul. La Parinti de Pici, vorbim despre ce inseamna parentingul permisiv si ce se intampla cand exageram in aceasta directie.

Stii probabil ca e vorba de acel stil de a-l creste pe cel mic implinindu-i toate dorintele, instant, si nerefuzandu-i nimic. Pare o reteta perfecta pentru a-l tine pe copil fericit si multumit, iar pe noi, parintii, linistiti. In realitate, insa, e destul de riscant sa adopti acest stil de parenting, cel putin pe termen lung.

Orice copil are nevoie de limite clare pentru a invata sa se disciplineze, sa se controleze si sa fie in siguranta, pana la urma.

Pe de alta parte, e foarte usor sa devii permisiv cu micutul tau, chiar daca iti propui sa nu faci asta. Mai ales cand il vezi plangand, tipand si tavalindu-se pe jos, atunci parca nu te mai gandesti la ce stil de parenting sa adopti, ci la cum il poti linisti mai repede pe cel mic. Tocmai aceasta dorinta de a-l feri pe copil de suparare si frustrare, dar si teama ca nu cumva sa se supere pe noi ne face sa ajungem la parentingul permisiv.

Despre cum sa abordezi momentele in care puiul tau iti reclama sa ii indeplinesti poftele vorbim acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s