Premiile de Excelenta Itsy Bitsy 2017 – Bine pentru copii

Itsy Bitsy premiaza organizatiile care, de-a lungul timpului, au facut schimbari majore, in beneficiul copiilor. Iar castigator este…

ASOCIATIA SALVATI COPIII ROMANIA pentru proiectele derulate in sprijinul copiilor din Romania. Salvati Copiii este o organizatie neguvernamentala, care militeaza activ pentru protectia drepturilor copilului, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene si cu legislatia Romaniei. In calitate de membru al Save the Children International, organizatia actioneaza in directia respectarii, pentru fiecare copil, a dreptului la supravietuire, educatie, protectie si participare. In cei 26 de ani de activitate 1.340.000 de copii au fost implicati in programele si campaniile Organizatiei Salvati Copiii.

La aceasta categorie de la Premiile de Excelenta Itsy Bitsy, nominalizati mai sunt:

  • Asociația OvidiuRo pentru derularea proiectului “Fiecare Copil in Gradinita” si intreaga activitate. Din 15 februarie 2016, peste 100.000 de copii saraci pot beneficia de Legea nr. 248/2015 privind stimularea participarii la invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate, prin acordarea stimulentului social de 50 de Ron/luna din bugetul de stat, conditionat de prezenta zilnica la gradinita. Prin acest proiect, usa gradinitei se deschide pentru copiii saraci din Romania, educatia prescolara devenind subiect prioritar pe agenda publica, lucru care duce la diminuarea abandonului scolar.
  • Hope and Homes for Children Romania pentru intreaga activitate de protectie a copiilor. Organizatia militeaza pentru preluarea de catre stat a programului de prevenire a separarii copilului de familie si a celui de reintegrare in familiile naturale sau extinse.


Un comentariu la „Premiile de Excelenta Itsy Bitsy 2017 – Bine pentru copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s