Premiile de Excelenta Itsy Bitsy 2017 – Arta spectacolului pentru copii

Pentru ca teatrul contribuie foarte mult la dezvoltarea copiilor, Itsy Bitsy premiaza Arta spectacolului pentru copii. Iar castigator este…

Teatrul Ion Creanga, pentru derularea proiectelor care promoveaza arta teatrala in randul copiilor inca din anul 1964. Aducand povestile in viata copiilor, teatrul stimuleaza imaginatia si creativitatea acestora. Adevarate regale de arta teatrala si divertisment au fost in 2016 festivalurile: Festivalul International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti” si Festivalul interactiv „Amintiri din Copilarie”.

La aceasta gategorie de la Premiile de Excelenta Itsy Bitsy, nominalizati mai sunt:

  • Teatrul de Papusi si Marionete Tandarica De-a lungul bogatei sale istorii, institutia nu numai ca a adus zambete pe fetele copiilor, dar a incurajat si tinerele talente, impunand constant noi standarde de excelenta. Povesti indragite de zeci de generatii, romanesti si straine, au prins viata pe scena Teatrului Tandarica si au format mii de copii.
  • Ioana GinghinaMiniArtShow. Nevoia de proiecte educative de calitate in randul copiilor facut-o pe Ioana Ginghina sa creeze programe de educatie timpurie care sa vina in completarea programei scolare şi in ajutorul parintilor, atunci cand isi doresc pentru cei mici un mediu creativ de dezvoltare. Strategia educationala prin joc inseamna inventivitate si ingeniozitate, dezvoltarea imaginatiei, dezvoltarea atentiei, a spiritului de observatie, al comunicarii si al spontaneitatii.
  • OPERA COMICA PENTRU COPII, pentru combinatia fericita dintre teatru si muzica culta si noua directie data de Felicia Filip, in colaborarea cu alte proiecte cultural-artistice pentru copii.
  • TEATRUL EXCELSIOR, pentru derularea proiectelor care promoveaza arta teatrala in randul copiilor. Inca din 1990, de cand a fost infiintat, Teatrul Excelsior a avut acelasi scop – de a fi teatrul tuturor copiilor, dar si al adolescentilor – si a ramas consecvent. Sub bagheta maestrului Ion Lucian la inceputuri, Excelsior a prins amploare si, de la o echipa de 6 actori entuziasti, a ajuns o institutie de cultura, in adevaratul sens al cuvantului.


Un comentariu la „Premiile de Excelenta Itsy Bitsy 2017 – Arta spectacolului pentru copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s