Obtine cooperarea copilului

Adesea, se intampla sa te enervezi pe micutul tau ca nu a facut ceva cum „trebuie”. Dar oare el a inteles ce anume i-ai cerut? Cum ii poti cere un anumit lucru, astfel incat el sa coopereze, sa raspunda pozitiv?

Fie ca te astepti ca un anumit lucru sa fie de la sine inteles, fie ca nu ai ales contextul si modul potrivite pentru comunicare, exista momente in care copilul tau pare sa nu coopereze cu tine. De exemplu, cand te grabesti la serviciu, cel mic inca nu s-a pregatit de scoala, iar tu ii spui „Imbraca-te!” sau „Fa-ti ghiozdanul!”

In aceasta situatie, se poate observa diferenta intre ordinele date mai sus si o abordare mai corecta, din punctul tau de vedere: „Imi doresc sa ajung la timp, de aceea iti propun sa te pregatesti”. Asa ramai in jumatatea ta de relatie, fara a „invada” jumatatea micutului. Acesta este un prim pas catre o intelegere mai buna a situatiei, atat pentru tine, cat si pentru copil

Afla de la Antonia Noel, Consultant in comunicare relationala, ce mai poti face pentru a imbunatati cooperarea micutului tau.

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s