Niciun copil dat la o parte

Vacanta de vara… cui nu-i e drag de ea? E perioada fermecata ce scoate toti prichindeii la soare si care umple parcurile de biciclete, trotinete, mingi, masinute si rasete colorate.

E vremea distractiei si a veseliei si nimeni nu sta deoparte. Ni s-ar parea nedrept sa vedem vreun copil dat la o parte de la joaca… nu-i asa? Dar 73.000? Din pacate, acesta este numarul copiilor cu dizabilitati din Romania, copii care sunt de cele mai multe ori uitati, exclusi si marginalizati de catre restul societatii.

Copiii cu dizabilitati sunt, in primul rand, copii. si ei viseaza sa rada, sa se joace si sa-si faca prieteni, ca toti ceilalti. De aceea, UNICEF a demarat campania de strangere de fonduri “Priveste intai copilul”, prin care vrea sa le ofere acestor copii sansa la o viata mai buna.

Printr-o donatie lunara cat de mica, si tu poti sa ajuti un copil cu dizabilitati sa mearga la scoala alaturi de copiii de varsta lui, sa aiba acces la ingrijirea atat de necesara si sa-si construiasca un viitor mai bun. E nevoie de foarte putin pentru a face o diferenta imensa.

Gabitu e unul dintre copiii care ne-au demonstrat cat de important este sprijinul celor din jur. in ciuda problemelor lui de miscare si vorbire, parintii au luptat pentru el fara oprire. L-au dat la o scoala obisnuita, au mers cu el la sedinte de terapie si au crezut in puterea lui de a se face bine. Astazi, Gabitu e un copil vesel, cu rezultate bune la invatatura, care viseaza sa se faca intr-o zi preot.

Ca el, sunt alte zeci de mii de copii, care au nevoie de ajutorul nostru pentru a-si construi viata la care viseaza. Si ei merita o copilarie frumoasa. Haideti sa-i ajutam!

Vreau sa donez !


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s