Nevoia principala a bebelusului

Pe langa mancare si somn, in primii ani de viata, nevoia principala a bebelusului este cea de contact, mai ales de contactul cu mama sa. Ce se intampla daca nu ii este indeplinita aceasta nevoie?

Este important sa realizam ca primul contact se petrece cu mult inainte ca bebelusul sa se nasca, adica in mediul intrauterin. Dupa contactul dintre doua coduri genetice, conceptia, urmeaza dezvoltarea fatului si contactul acestuia cu corpul mamei.

Pe aceeasi nota, si dupa nastere, contactul cu mama este esential pentru micut. Simona Baciu, psihoterapeut integrativ, chiar vorbeste despre „ora magica”, prima ora dupa nasterea bebelusului, in care, pentru a atenua efectele provocate de trauma de nastere, este esential ca mama sa isi tina puiul in brate.

Iar contactul cu mama ar trebui sa devina o obisnuinta in primii ani de viata. Astfel, aducem in discutie purtarea bebelusului. Exista o multime de sisteme de purtare, pentru diverse etape de dezvoltare.

Despre ele si despre cum contactul cu mama vindeca emotionalul copilului aflam in aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s