Metode naturale de intarire a imunitatii

In aceste vremuri friguroase, racelile, faringitele si bronsitele de tot felul sunt invariabile. Cei mai vulnerabili sunt copiii mici, la cresa sau gradinita, dar si copiii mai mari, care nu sunt nici ei scutiti de afectiunile sezonului rece. Ce poti face pentru a-i ajuta?

In primul rand, este mult mai important sa previi boala decat s-o tratezi. Iar ca s-o previi, trebuie sa intaresti sistemul imunitar al copilului, pentru a-l ajuta sa faca fata singur bolii.

In al doilea rand, nu alerga la medicamente si antibiotice la cel mai mic semn de raceala! Natura ne-a pus la indemana o multime de resurse benefice, care sa ajute organismul nostru sa-si pastreze ritmurile firesti de functionare si sa se refaca in urma bolii.

Metodele naturale de intarire a imunitatii sunt cele mai bune, deoarece nu au efecte adverse asupra organismului si pot fi folosite pe perioade indelungate. Iata cateva dintre cele mai importante.

Calirea organismului

Aerul curat si baile de soare sunt esentiale pentru sistemul imunitar. Obisnuieste-ti copilul sa stea mult timp afara, la aer, fie ca afara e vreme frumoasa sau nu. Lasa-l sa doarma cu fereastra deschisa vara, iar iarna nu-l feri de zilele mai friguroase. Imbraca-l bine si scoate-l afara, sa faca experienta unor temperaturi variate. Numai asa organismul lui se va obisnui sa reactioneze prompt la senzatiile de cald sau rece.

Spalarile cu apa rece

Apa rece stimuleaza activitatea inimii si a sistemului circulator. Obisnuieste-ti copilul inca de la 2 ani sa faca un dus scurt cu apa rece dupa ce ii faci baia. Trebuie sa respecti insa cateva reguli importante, dupa Maria Treben:

– corpul sa fie cald inainte de folosirea apei reci
– camera de baie sa fie bine incalzita
– corpul sa fie rapid incalzit dupa dusul cu apa rece. Ideal ar fi sa pui copilul intr-un pat incalzit dinainte.

Echinaceea

Echinaceea e o planta originara din America si a ajuns in Europa inca din secolul al XVI-lea. Planta era folosita de triburile amerindiene pentru tratarea infectiilor, a muscaturilor de sarpe, a durerilor abdominale, etc. Echinaceea este foarte importanta pentru functionarea sistemului imunitar si pentru preventia infectiilor virale, mai ales a celor respiratorii.

Planta se gaseste la farmacii sau la plafar sub forma de tinctura, capsule sau unguent, uneori in combinatie cu alte plante (aloe vera) sau cu propolis.

Este bine ca la inceputul sezonului rece sa faci o cura de Echinaceea impreuna cu copilul tau, pentru a te asigura ca porneste cu dreptul in iarna care vine!

Propolis

Propolisul este un compus care are peste 70 de calitati farmacologie utile. Printre acestea se afla si intarirea sistemului imunitar. Propolisul se gaseste la farmacie sau plafar sub forma de tinctura. In fiecare dimineata, ii poti da copilului tau propolis intr-o lingurita de miere, apoi o cana de ceai cald cu lamaie.

Catina

Catina este o planta cu fructe bogate in vitamine, minerale si aminoacizi. Este foarte buna ca metoda de intarire a imunitatii, mai ales in cazul copiilor anemici si fara pofta de mancare. Poti gasi la plafar catina fie sub forma de sirop, fie de pulbere. Siropul poate inlocui cu succes sucurile din comert, deoarece este foarte gustos si poate fi consumat fie ca atare, fie indoit cu apa.

Acestea au fost doar cateva idei de intarire a imunitatii copilului tau. Cu siguranta, exista o multitudine de alte metode naturale, pentru ca resursele naturii sunt multiple si nu trebuie decat sa ne facem timp pentru a ne informa.

Cum faci fata sezonului rece?


Ultimele articole

Un comentariu la „Metode naturale de intarire a imunitatii”

  1. Frumos spus.
    Propolisul – cel mai puternic cicatrizant si antibiotic natural.
    Catina – vitamina tineretii, cu cea mai mare cantitate de vitamina C.
    Aceste produse sunt valabile daca sunt naturale, nefalsificate, fara conservanti si nepasteurizate.
    Ceea ce gasiti pe raft in magazine nu prea o sa va aduca rezultate in cresterea imunitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s