Manualele noi – in dezbatere publica

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a lansat in dezbatere publica proiectul ce priveste metodologia pentru noile manuale si calendarul pentru schimbarea lor.

Astfel, pana pe 30 mai, se vor stabili continutul noilor manuale, componenta digitala si calendarul manualelor pentru invatamantul preuniversitar.

Potrivit Ministrului Educatiei, actul normativ ar putea fi aprobat la 1 iunie. Totodata, schimbarea manualelor s-ar incheia in 2017.

Primele manuale noi vor fi disponibile pentru elevii din clasa I. De asemenea, cele in varianta digitala vor fi postate pe platforma manuale.edu.ro, din luna septembrie.

„Vom avea carti in format pdf, dar si aplicatii multimedia. Studiile au aratat ca elevii invata mai rapid atunci cand se folosesc instrumente digitale. Atunci cand copiii vad intr-un film cum functioneaza sistemul solar, inteleg mai usor lectia decat atunci cand privesc o poza dintr-o carte”, a explicat Ministrul Educatiei.

Pentru o corecta informare in legatura cu noutatile aduse, intra pe site-ul MEN, unde se gasesc toate documentele demersului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s