Liceeni din comunitatile dezavantajate din punct de vedere tehnologic vor primi tablete

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV), prin Fundatia USAMV, se alatura demersului Ministerului Educatiei si Cercetarii in cadrul campaniei #imiPASA #scoaladeACASA un proiect prin care se vor dona elevilor liceelor din comunitati dezavantajate, tablete conectate la internet, cu abonament inclus si sustinut de catre USAMV pentru 24 de luni.

In cadrul acestui parteneriat, Ministerul Educatiei si Cercetarii va identifica impreuna cu USAMV Bucuresti liceele in care sustinerea invatarii la distanta este necesara. Astfel, un prim lot de 500 de tablete va fi livrat saptamana viitoare.

Luand in considerare discrepantele din perspectiva predarii online intre mediul urban si mediul rural, intre comunitati cu acces la tehnologie si comunitati dezavantajate din acest punct de vedere, tabletele si abonamentele cu acces nelimitat la internet pentru o perioada de 24 luni sunt achizitionate de USAMV Bucuresti, din venituri proprii, prin Fundatia USAMV, pentru a se asigura o pregatire eficienta online a elevilor pentru examenul national de Bacalaureat si, ulterior, pentru pregatirea admiterii in universitatile romanesti.

Acest program va continua. Parteneriatul are ca scop asigurarea unui invatamant echitabil si de calitate pentru elevii din mediul rural, mai ales in conditiile actuale, cand cursurile sunt suspendate pe fondul crizei cu noul coronavirus. Dorim in acest fel limitarea impactului negativ al accesului dificil la resurse educationale asupra sistemului de invatamant, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Cimpeanu, rectorul USAMV Bucuresti.

„Felicit USAMV pentru initiativa de a se alatura campaniei lansata de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Este inca un exemplu de solidaritate in jurul educatiei, care nu poate decat sa genereze rezultate bune pentru sistemul de educatie din Romania”, a declarat Monica Anisie, ministrul educatiei si cercetarii.

In ultima perioada, Guvernul Romaniei, prin Ministerul Educatiei si Cercetarii, alaturi de unitatile de invatamant si universitatile romanesti, de Consiliul National al Rectorilor, de asociatiile de parinti, elevi si studenti, de sindicatele din invatamant si de toti partenerii din educatie, fac eforturi pentru a putea oferi elevilor si studentilor o educatie de calitate, in pofida accesului deficitar in mediul rural la mijloace informatice, precum si in pofida conditiilor de predare dificile in contextul suspendarii cursurilor, indeosebi in mediul rural.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s