Jocurile Copilariei: Frunza cu Andreea Raicu

Un joc perfect pentru un grup mare de copii este Frunza. Andreea Raicu ne explica exact cum se joaca, indeamnandu-i pe cei mici (si pe cei mari deopotriva) sa lase tabletele deoparte si sa iasa la aer liber!

„Imi aduc aminte cu foarte mare placere de copilarie pentru ca faceam foarte multe lucruri cu prietenii mei”, povesteste Andreea Raicu. In opinia ei, vremurile s-au mai schimbat si parca nu mai exista aceeasi bucurie de a te juca afara, julindu-te, murdarindu-te, razand.

Jocul ei preferat era Frunza, un joc de alergat, de strategie si, cel mai important, de echipa. Daca nu mai tii minte regulile, ti le spunem noi aici.

Numar de jucatori: de la 4 in sus (preferabil, sa fie un numar par de jucatori, pentru a forma doua echipe echilibrate).

Ai nevoie de: un spatiu mare, in care se poate alerga, si o creta.

Cum se joaca:

Copiii se impart in doua echipe, fiecare echipa avand cel putin 2 membri, si deseneaza cu creta doua terenuri, cu diverse trasee – „un labirint”, spune Andreea Raicu. Intr-unul din colturile fiecarui teren, se deseneaza un triunghi, cat sa incapa piciorul unui jucator – aceasta va fi Frunza. (Puteti sa o colorati in verde, ca sa sara in ochi.) Intre cele doua terenuri se deseneaza si un culoar. (Pot fi mai multe drumuri sau poate fi un culoar mai complex. Depinde de cati jucatori sunteti si cat de complicat vreti sa fie jocul.)

In fiecare echipa, se stabileste cine ramane sa apere terenul si cine incearca sa intre in spatiul celeilalte echipe, pentru a calca pe frunza, castigand astfel jocul.

Cand se da startul, jucatorii care ataca pleaca pe drumul spre terenul adversarilor. Cei care apara terenul incearca sa ii impinga pe atacanti. Daca un atacant a calcat vreo linie trasata cu creta, iese din joc. Dacă un jucator iese din joc, ii ia locul altul din echipa sa. (Grija mare atunci cand va impingeti!)

Se pot desena si cercuri de odihna pentru atacanti, acestia neputand fi impinsi de acolo.

Cine castiga:

Scopul jocului este ca unul din jucatorii dintr-o echipa sa ajunga in terenul adversarilor si sa puna piciorul pe frunza din coltul terenului, strigand « Frunza! ».

„Vreau sa recomand parintilor sa le povesteasca din ceea ce au trait ei in copilarie, pentru ca sunt convinsa ca cei mici vor vrea sa incerce.” Mai multe despre acest joc si despre cum se distra ea in copilarie, ne spune Andreea Raicu.


Un comentariu la „Jocurile Copilariei: Frunza cu Andreea Raicu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s