Jocurile Copilariei: Elasticul cu Dana Nalbaru

Mai stii sariturile de la Elasticul? Alaturi de Dana Nalbaru, ne amintim de jocul care, pentru cateva momente, ne transforma pe toti in acrobati.

Pare a fi un simplu joc de fete, dar, treptat, Elasticul poate ajunge sa fie foarte dificil, mai ales cand trebuie sa sari peste un elastic aflat la peste un metru de pamant.

Dana Nalbaru ne povesteste ca, in copilarie, nu numai ca Elasticul era jocul ei preferat, dar era si foarte priceputa la sarituri, reusind sa treaca si de cele mai grele niveluri. Se antrena acasa, legand elasticul de doua scaune. Mai jos, poti vedea regulile pentru o varianta a jocului si poti afla amintirea artistei, legata de Elasticul.

Numar de jucatori: fie il joci de unul singur (caz in care ai nevoie de doua scaune), fie cu prietenii (caz in care trebuie sa fiti cel putin trei – doi tin elasticul intins cu picioarele si unul sare).

Ai nevoie de: un elastic de 4-5 m, innodat la capete, si un spatiu potrivit pentru sarituri.

Cum se joaca:

Sunt multe variante ale jocului. Intr-o alta editie, am prezentat regulile pentru Elasticul de tip Moara. De data asta, te invatam cum sa joci pe Zilele saptamanii.

Pregatirea jocului este aceeasi. Se incepe cu doi jucatori care tin elasticul intins, in jurul gleznelor, cu picioarele departate. Acesta este cel mai usor nivel. Pe parcursul jocului, elasticul se ridica pe picioare, pentru a creste dificultatea. Al treilea jucator trebuie sa faca sariturile de mai jos, pana greseste (moment in care este randul altui jucator sa sara) sau pana termina.

Tip de joc – Zilele Saptamanii:

  • Luni – saritura cu ambele picioare, in interiorul elasticului;
  • Marti – saritura peste elastic;
  • Miercuri – saritura pe elastic, cu un picior deasupra si unul dedesubt, pe ambele parti, pe rand;
  • Joi – saritura in afara elasticului, cu picioarele departate;
  • Vineri – saritura pe elastic, cu ambele picioare, cate o data pe fiecare latura;
  • Sambata – saritura cu ambele picioare pe o parte a elasticului, apoi in interior, apoi pe cealalta parte;
  • Duminica – se repeta saritura de la Miercuri, dar se face de doua ori.

Jucatorul care sare incepe prin a face fiecare zi a saptamanii separat. Apoi, face toata saptamana legata. Daca trece de aceste doua etape, creste dificultatea jocului.

Cine castiga: Castiga cel care a facut cele mai putine greseli sau care a reusit sa termine jocul.

Urmareste-o aici pe Dana Nalbaru pentru a-ti aminti mai bine jocul!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s