Joc: vanatoarea de indicii

Oricat de mult ne-ar placea sa ne dam cu saniuta si sa ne jucam cu zapada, temperaturile ne tin mai mult in casa decat afara. Exista insa o multime de jocuri pe care le poti juca in casa, distrandu-va in familie – jocuri cu sunete, jocuri sportive si goana dupa comori sunt doar cateva din ele.

Un alt joc distractiv, antrenant si educativ este vanatoarea de indicii, pe care copiii il vor indragi imediat.

In ce consta?

Jocul poate fi diferit de fiecare data cand il jucati, in functie de ce alegi sa ii ceri copilului sa caute. Mai exact, va trebui sa faci o lista cu obiecte de “vanat”, adica sa scrii pe o foaie de hartie diverse descrieri de obiecte de prin casa, pe care cel mic le va cauta si le va strange in timpul jocului. De exemplu, poti scrie (sau desena, pentru copiii care nu stiu inca sa citeasca) descrieri precum “ceva rosu”, “ceva moale”, “ceva rotund”, “ceva ce miroase frumos”, etc.

Da-i apoi copilului lista si stabiliti impreuna un timp pentru vanatoarea de indicii. La final, discuta cu copilul despre caracteristicile obiectelor pe care le-a ales.

Poti tine minte jocul si pentru cand se va face frumos afara – e o metoda ideala de a-i incuraja pe copii sa exploreze natura, strangand pietricele, frunze, flori si alte minunatii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s