Hapa Zome: altfel de pictura cu frunze si flori

Cu atat de multe frunze si flori de primavara aparute in ultimele saptamani ne-am gandit ca e momentul sa incercam o noua tehnica artistica. Iti propunem, asadar, sa descoperi alaturi de noi Hapa Zome: altfel de pictura cu frunze si flori.

Hapa Zome este o tehnica japoneza cu traditie de imprimare a materialelor cu frunze si flori. Rezultatul e incantator, iar activitatea in sine e destul de simpla, asa ca o poti incerca si tu in familie. Pentru copii, cel putin, este o experienta fascinanta, mai ales ca pot folosi ciocanul ca sa striveasca florile.

Materiale necesare:  

  • flori si frunze
  • bucati de material textil (panza de culoare deschisa)
  • un ciocan (de lemn sau metal)
  • un tocator (de lemn sau de plastic)
  • foarfeca

Incepe activitatea cu o plimbare in parc, in gradina sau in fata blocului si culege intr-o punguta sau intr-un cosulet frunze si flori de toate culorile.

Taie doua bucati de panza de aceleasi dimensiuni si intinde una din ele pe tocator. Aranjeaza pe ea cateva frunze, flori (sau doar petale de flori) si acopera-le cu cealalta bucata de panza.

Ia ciocanul si loveste panza ferm (nici foarte incet, nici foarte tare) de multe ori. Cand consideri ca e suficient si ca panza s-a imprimat cu suficienta culoare desprinde cu grija bucatile de panza si admira minunatia de imprimeu floral pe care ai realizat-o.

Daca iti place aceasta tehnica de pictura cu frunze si flori o poti folosi sa imprimi chiar si haine sau sacose de panza.

Sursa foto: www.howwemontessori.com 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s