Gala Itsy Bitsy: Liderii anului 2017 in Proiecte Sportive

Gala Itsy Bitsy: Liderii anului 2017 in Proiecte Sportive

Itsy Bitsy premiaza oamenii care promoveaza sportul, principiile de viata sanatoase si dezvoltarea durabila in randul publicului larg, cu precadere pentru a le lasa un mediu curat generatiilor viitoare.

Liderii anului 2017 in Proiecte Sportive sunt sportivii si antreprenorii care au ales sa isi investeasca timpul, energia si resursele in proiecte pentru un viitor mai curat, mai sanatos, in comuniune cu natura. Iar castigatorii sunt:

Valeria Racila van Groningen

Campioana olimpica la canotaj, Valeria Racila van Groningen, este cea care a facut din alergat o adevarata moda in Bucuresti, prin infiintarea Asociatiei Bucharest Running Club si prin evenimentele organizatiei. Din 2008, sportiva este directoarea Maratonului International Bucuresti, primul de acest gen din Romania.

Atunci cand mi-am propus sa introduc un maraton international la Bucuresti, nu mai exista nici un altul in tara. Astfel, la Maratonul International Bucuresti din anul 2008, s-a dat startul celui mai mare eveniment sportiv de alergare urbana. De atunci si pana in prezent, numarul participantilor a crescut, depasind 10.000 de oameni, fiind prezenti sportivi din 43 de tari. A inceput cu pasi mici si siguri si va creste cu fiecare editie. Sunt convinsa de acest lucru, deoarece este organizat conform standardelor internationale, similar celor de la New York sau Londra. Am convingerea ca bucurestenii sunt adeptii unui mod de viata sanatos, iar alergand nu doar te mentii in forma, ci si lasi in urma toate gandurile negative, toata oboseala mentala acumulata in timpul zilei si devii mult mai stapan pe tine.”

Dupa ce a castigat medalia de aur la canotaj simplu, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles (1984), dupa ce a adus in tara multe alte premii la competitii mondiale, Valeria Racila van Groningen nu s-a multumit sa stea deoparte, sportul ocupand o mare parte din viata si inima ei. Astfel, prin Asociatia Bucharest Running Club, ea le-a adus celor mici si mari deopotriva diverse evenimente care promoveaza un stil de viata sanatos: Bucharest Marathon, Bucharest Half Marathon si Bucharest 10K & Family Run.

Bucharest 10K & Family Run este evenimentul pe care asociatia il dedica sportului si timpului de calitate in familie, prin intreceri, jocuri si concerte. In 2017, a doua editie a strans peste 7.000 de participanti, dintre care 2.600 au fost inscrisi la Cursa Copiilor, iar 30 au participat la Cursa Bebelusilor.

Raluca Fiser

Prin Asociatia Green Revolution, pe care o conduce, Raluca Fiser a dat viata proiectului BikeFest, care, in 2017, a strans peste 5.000 de adulti si copii pasionati de pedalat, in parcul Izvor, din Capitala. Proiectul le ofera prichindeilor sansa sa indrageasca ciclismul inca din copilarie, prin competitii precum Kids Race, si familiilor ocazia sa petreaca timp de calitate impreuna, prin ateliere si evenimente ca Doi pe bicicleta.

Numarul biciclistilor, in crestere de la un an la altul, dovedeste ca suntem uniti si, intr-un final, vom fi atat de multi incat o sa avem piste si parcari, drepturi si respect in trafic. Venind la BikeFest, este clar, sustii comunitatea si lupti pentru drepturile tale.”

Raluca Fiser este un model pentru viitorii lideri prin programele sale, ce au ca scop promovarea bicicletei ca transport alternativ si educatia comunitatii, atat in ceea ce ii priveste pe adulti, cat si pe copii.

Printre actiunile Green Revolution se numara festivalul de ciclism BikeFest, proiectul de educatie ecologica Green Bee si Roaba de Cultura, alternativa de petrecere a timpului liber. Proiectele asociatiei Green Revolution lucreaza spre a le oferi viitoarelor generatii un mediu curat si o dezvoltare durabila la nivel urban.

Ivan Patzaichin

Multiplul campion european, mondial si olimpic la kaiac-canoe, Ivan Patzaichin, a initiat miscarea Rowmania, impreuna cu echipa Asociatiei Ivan Patzaichin – Mila 23. Sub sloganul „Romania lui Ivan Patzaichin, vazuta din canotca”, proiectul promoveaza turismul romanesc si antreprenoriatul social.

Rowmania este brandul sub care sunt realizate campanii de popularizare a vaslitului si programe de dezvoltare durabila, in zonele naturale protejate.

Mi-ar placea ca barca cu vasle sa devina noua bicicleta a apelor. Pentru ca vaslitul este simplu, placut, protejeaza natura si este la fel de sanatos ca o plimbare cu bicicleta, iar Romania este o tara ale carei ape sunt inca prea putin descoperite si folosite.

Evenimentul-fanion al miscarii Rowmania este Rowmania FEST – Festivalul International al Barcilor cu Vasle, organizat in fiecare inceput de toamna la Tulcea. Orasul gazduieste din 2011 acest eveniment major, cu frecventa anuala, care contribuie la promovarea potentialului turistic si a atractiilor naturale si culturale ale zonei.

Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 este responsabila si de proiecte pentru incurajarea copiilor sa isi descopere pasiunea pentru sport si sa fie mai in contact cu natura. Liderul in proiecte sportive Ivan Patzaichin le-a oferit copiilor programe precum:

  • Dambovita Smart River si Descopera ROWmania, evenimente desfasurate in diverse orase din tara, cu scopul de a promova vaslitul ca mod de petrecere a timpului liber;
  • Muzeul plutitor – Lotca: traditie si mitologie in spatiul Deltei Dunarii;
  • Centrul de Initiere in Sporturi Nautice „Viitorul Campion” – Mila 23;
  • Rowmania Delta Triathlon – cu probe individuale, care pornesc de la categoria de varsta 9-13 ani (MiniTRI), si probe de echipa, cum ar fi stafeta in familie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s