Experimentul unei mame si timpul de calitate

Vrei sa afli cat de multa nevoie are copilul tau de atentia ta? Incearca si tu experimentul simplu al acestei mame si observa cum influentezi timpul de calitate in familie.

Din curiozitatea de a afla cat de mult o cauta copiii ei din priviri, Brandie Wood, mamica a doi baietei gemeni de 2 ani, a pus mana pe o foaie si un pix si a inceput sa numere.

Cum spuneam, experimentul este foarte simplu, dar atat de graitor. Brandie facea un semn pentru fiecare moment in care unul dintre copii, in timp ce gemenii se jucau, se intorcea spre ea, cautandu-i privirea, reactiile si prezenta.

”Am inceput sa ma intreb ce mesaj le-as fi transmis, daca eram ocupata cu tehnologia? De 28 de ori, ingerasii mei s-ar fi intrebat daca Internetul era mai important decat ei. De 28 de ori, baietii mei nu ar fi primit atentia pe care multi adulti o cauta. De 28 de ori, iubirile mele s-ar fi intrebat daca sunt singuri, din punct de vedere emotional. De 28 de ori, copiii mei s-ar fi convins ca cine esti in mediul online este ceea ce conteaza cu adevarat”, povesteste mamica intr-o postare pe Facebook.

Banuiesc ca este lesne de inteles ca, in joaca lor, cei mici s-au intors spre mama lor de 28 de ori. Ai crede ca ar fi fost prea absorbiti de distractia dintre frati, dar nu. Isi doreau ca mama lor sa fie prezenta la joc, aveau nevoie de atentia ei, sa ii arate ce trucuri grozave faceau si sa o implice in activitatea in familie.

”Atentia parintelui si a petrece timp cu copilul este o validare, o forma de a-l invata pe copil si cum sa reactioneze la emotii si inclusiv la emotiile negative sau la senzatiile ciudate sau neplacute”, explica psihoterapeuta Diana Luana Frazzei.

Mamica gemenilor si-a concluzionat experimentul cu o rugaminte adresata tuturor parintilor:

”Intr-o lume in care suntem acceptati asa cum ne percem oamenii si nu cum suntem noi de fapt, intr-o lume in care validarea vine de la cati oameni te urmaresc online sau cate like-uri ai, intr-o lume in care timpul de calitate cu cei dragi este inlocuit cu izolarea si SMS-urile din cealalta camera, te implor sa fii diferit.”

Postarea lui Brandie Wood a avut un impact atat de mare, incat a ajuns la peste 80.000 de share-uri. Pentru ca ea a pus punctul pe i. Timpul de calitate in familie nu este un lux, ci o necesitate, atat pentru deconectare de la griji si conectare la familie, cat si pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor.

”Sunt foarte multi parinti, cred, care stau cu un copil pe covor, ii permit sa se joace cu cuburi sau cu cartonase sau cu puzzle-uri si se asaza langa ei, dar au telefonul in mana, sau se gandesc in alta parte. Chiar daca nu face altceva, copilul simte, de fiecare data, mai ales cand e vorba despre relatia cu mama, ca mama nu este prezenta”, avertizeaza Urania Cremene, parenting trainer.

Copilul tau invata de la tine cum sa se comporte ca adult, imitandu-te si preluand valorile tale. Are nevoie sa te vada, sa te implice in jocurile sale, sa comunice cu tine, prin orice metode. Incearca si tu acest experiment, pentru a-ti da seama cat de des se uita puiul tau spre modelul sau in viata, adica spre tine.

Poti vedea intreaga postare a mamei gemenilor aici:

Pentru a sustine timpul de calitate in familie, sustine si tu campania 1 Iunie Zi Libera.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

sursa: Huffington Post

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s