Exercitiu de dexteritate si creativitate

Profita de pasiunea copilului tau pentru desen, pentru a-l invata acest exercitiu de dexteritate si creativitate. Rezultatele vor aduce hohote de ras in familie.

Este important de precizat ca, prin desen, copilul isi antreneaza mai mult decat imaginatia. Aceasta activitate ii dezvolta abilitatile motorii fine (cum sa apuce, sa tina si sa manuiasca un creion) si coordonarea vizuala, ambele folositoare mai tarziu, la scris.

Bineinteles, tot prin desen, cel mic are ocazia sa se exprime liber, mai ales atunci cand nu poate pune in cuvinte ceea ce simte.

De aceea, orice activitate care implica desenul este extrem de utila pentru dezvoltarea copilului tau. Incercati impreuna, in familie, urmatorul experiment.

Ai nevoie de:

  • hartie;
  • doua creioane sau carioci pentru fiecare persoana.

Cum se face:

Ideea este simpla: trebuie sa desenezi cu ambele maini in acelasi timp si sa realizezi o imagine simetrica, in oglinda. Poate fi orice: o figura, o inimioara, o stea, un copac etc.

Nu numai ca este extrem de amuzant, dar se va dovedi a fi o provocare chiar si pentru parinti. Acest desen necesita concentrare si atentie si ii va arata copilului care este mana predominanta (daca este stangaci sau dreptaci).

Ideal ar fi sa folositi culori diferite pentru fiecare mana, pentru a vedea mult mai clar diferentele. Incepeti din centrul paginii si lasati-va purtati de creativitate.

01Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s