Euro 200, doar pentru elevii cu note mari si fara absente

Programul Euro 200, prin care copiii din familiile cu venituri mici pot primi cate 200 de euro de la stat pentru a-si cumpara computere, are un nou regulament.

Potrivit „Evenimentul Zilei”, conditiile de acordare a ajutorului financiar sunt mai stricte, astfel ca dosarele de inscriere la program trebuie sa contina mai multe documente, printre care si o adeverinta cu media generala sau – daca este vorba despre elevi din clasele primare – cu calificativele obtinute in anul scolar anterior.

Dosarul trebuie sa contina si o adeverinta in care invatatorul sau dirigintele sa mentioneze numarul de absente nemotivate ale elevilor care solicita ajutorul financiar.

Noul regulament de acordare a celor 200 de euro prevede si realizarea unor anchete sociale. Acestea ar urma sa se deruleze incepand de astazi si pana pe 10 aprilie -, urmand ca lista beneficiarilor sa fie publicata pe 2 mai pe site-ul Ministerului Educatiei.

Programul „Euro 200” a fost lansat in 2004 si se adreseaza elevilor din familii cu venituri lunare de cel mult 150 de lei, care pot primi, din partea statului, cate 200 de euro pentru achizitionarea unui calculator nou.

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s