Bucataria in Roma Antica

Zimitot stie sa ne povesteasca despre obiceiurile alimentare din Roma Antica. Cum gateau romanii? Ce preferinte aveau ei? Descopera aici.

In Roma Antica din primele secole, romanul isi gatea de cele mai multe ori singur. Cu trecerea timpului insa – in perioada republicana – chiar si modestul cetatean avea la dispozitie doi sau trei sclavi care se ocupau de gatit.

Gusturile erau cu certitudine diferite de cele din ziua de azi. Bucataria din Roma Antica era, in mare masura, reflectata in gusturile dulci-acrisoare, cu preparate precum ciuperci cu mere sau carne la gratar cu piersici.

Alimentul principal era mamaliga, sau lintele si graul. Mamaliga fiarta in vase de lut era imbogatita cu varza, ceapa, branza si uneori cu bucati de carne sau peste, uneori ajungind la niste gusturi extrem de amestecate si grele.

Ce alte delicatese mai stie Zimitot din Roma Antica? Itsy si Bitsy l-au intrebat si iata ce au aflat.


Ultimele articole

2 comentarii la „Bucataria in Roma Antica”

  1. Cu siguranta este vorba de mamaliga din mei, nu din porumb.
    Porumbul a fost adus de spanioli din America, dupa ce imperiul roman disparuse de multa vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s