Elevii ecologizeaza Lacul Morii

Un grup de cinci elevi de la Liceul Teoretic Grigore Moisil din Capitala are la dispozitie 1.500 de euro pentru a ecologiza, in ultimele doua weekend-uri din luna martie, zona Lacul Morii din Bucuresti.

Banii reprezinta premiul cel mare acordat in cadrul programului „Brosura ECO”, la care au participat elevi din 40 de licee bucurestene.

Elevii au primit, in noiembrie 2009, din partea Asociatia EcoAssist si ECDL Romania, brosuri in care au gasit sfaturi pentru a proteja mediul inconjurator, dar si idei pentru a realiza proiecte ecologice pe care sa le inscrie la concurs. 

Potrivit Green Report, la competitie s-au inscris 25 de licee cu 35 de proiecte, iar printre temele abordate de elevi s-au numarat colectarea selectiva de deseuri in scoala, iluminatul eficient, amenajarea incintei scolii si realizarea unor accesorii eco.

Pentru ca in proiect au specificat ca vor avea nevoie de 100 de voluntari, elevii castigatori ai concursului lanseaza un apel catre toti cei care vor sa le dea o mana de ajutor in curatarea zonei Lacul Morii.

„Zona de nord si est a Lacului Morii este plina de deseuri. Copiii trec des pe acolo si au venit cu acesta idee de ecologizare. Vrem sa plantam copaci pe insula, sa punem cosuri de gunoi si, dupa modelul din strainate, panouri pentru lipirea gumelor de mestecat”, spune Mihaela Garabet, profesorul coordonator al proiectului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s