Dupa Bucuresti, Festivalul International de film KINOdiseea ajunge la Tulcea

Dupa ce isi incheie programul la Bucuresti, Festivalul international de film pentru publicul tanar KINOdiseea ajunge la Tulcea.

Astfel, intre 14 si 17 noiembrie pot fi urmarite, la  Teatrul Jean Bart, sase titluri internationale aflate in competitia de lungmetraje pentru copii intre 3 si 14 ani, familie si profesori.

Proiectiile vor avea loc in fiecare zi, de joi pana duminica, de la ora 10:00 (proiectii dublate in limba romana) si de la ora 12:00 (proiectii subtitrate in limba romana).

Pe langa proiectiile de filme, copiii sunt asteptati la 3 ateliere de incursiune in culisele cinematografiei:

Joi, ora 14.00, Atelier de actorie

Vineri, ora 15.30, Atelier de regie

Sambata, ora 14.00, Atelier animație stop-motion

Filmele din programul KINOdiseea Tulcea sunt:

  • VARA MEA EXTRAORDINARA CU TESS/ My Extraordinary Summer with Tess, al regizorului olandez Steven Wouterlood, care a vizitat Festivalul KINOdiseea in 2016, impreuna cu unul dintre scurtmetrajele sale. Filmul Vara mea extraordinara cu Tess a primit Mentiunea Speciala a Juriului la Berlinale 2019, sectiunea Generation, Premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul de film de la Zlin si este unul dintre cele mai aclamate filme europene pentru copii ale anului (proiectia are loc pe 16 noiembrie, ora 12:00).
  • FIGHT GIRL, in regia regizorului olandez Johann Timmers, film castigator al European Film Awards – Young Audience Award 2019, Premiul publicului la Bremen. (proiectie pe 15 noiembrie, ora 12:00).
  • ROCCA SCHIMBA LUMEA este cel mai bun film german pentru copii al anului. In regia Katjei Benrath, premiat la festivalurile de film de la Zlin si Giffoni, Rocca schimba lumea demonstreaza ca un copil chiar are puterea de a schimba lumea. (proiectii pe 14 noiembrie si 17 noiembrie, ora 12:00).
  • Cea mai noua animatie suedeza cu indragitul ursulet Bamse – BAMSE SI THUNDERBELL, in regia lui Christian Ryltenius si noul film estonian de animatie cu catelusa Lotte – LOTTE SI DRAGONII RATACITI, in regia lui Janno Poldma si Heiki Ernits, aflat in competitie la Berlinale, premiat la Munich CFF 2019 sunt cele doua filme cu personaje iubite la KINOdiseea in editiile trecute. Proiectiile filmului Bamse sunt programate pe 14 si 17 noiembrie, de la ora 10:00. Lotte si Dragonii rataciti va fi proiectat pe 15 noiembrie, de la ora 10:00.
  • Filmul olandez PADUREA BUFNITEI-FANTOMA, in regia lui Anu Aun, premiat la Just Film Tallinn combina actiunea cu animatia. (proiectie pe 16 noiembrie, ora 10:00).

Rezervarile se fac la adresele de e-mail mihailgheba@yahoo.com sau monica@asociatiametropolis.ro. 

Mai multe detalii despre filmele si programul festivalului se gasesc pe kinodiseea.ro si pe www.facebook.com/kinodiseea.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s