Cum spui „nu” dorintelor copilului?

Uneori, copiii se pricep atat de bine sa isi induioseze parintii, incat este greu sa spui „nu” dorintelor lor. Exista insa o alternativa pe care poate ca inca nu ai luat-o in considerare.

Diferenta dintre nevoi si dorinte poate fi dificil de descoperit. Cu toate acestea, Aleth Naquet, formatoare in Metoda ESPERE, explica de ce este atat de necesar sa separi aceste doua concepte si cum poti face asta.

Inca de cand este in burtica, micutul tau are anumite nevoi: de hrana, afectiune, somn etc. Cu timpul, pe masura ce creste, incep sa apara si dorintele copilului, care se tot inmultesc: „Vreau ciocolata”, „Imi doresc papusa aceea”, „Vreau o tableta” etc.

Pentru a-ti da seama daca sa spui „da” sau „nu” dorintelor copilului, este nevoie sa iti pui o intrebare foarte simpla: Care este principala responsabilitate a ta, in calitate de parinte?

Afla raspunsul in aceasta editie a emisiunii „Meditatii la minut” si descopera o solutie foarte creativa pentru a aborda dorintele copilului tau.

Aleth Naquet iti da intalnire la un nou Workshop de Comunicare Relationala prin Metoda ESPERE®: „De ce trebuie sa cedez doar eu?” In cadrul atelierului, vei invata cum sa ai relatii mai vii si mai frumoase, pentru a-ti creste stima de sine si a te putea exprima liber, fara sentimente de frustrari sau furie. Afla mai multe aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s