Cum il inveti pe copil sa mearga?

„Cum il inveti pe cel mic sa mearga? Personal, cred ca nu e nevoie sa-i invatam noi pe copii sa mearga, pentru ca o vor face singuri, atunci cand sunt pregatiti. Ce poti face, in schimb, e sa-l ajuti si sa-l incurajezi pe cel mic sa mearga – de preferat descult la inceput. Eu asta mi-am propus sa fac, lasand-o pe cea mica sa o ia la pas atunci cand simte ea ca e pregatita. Recunosc, am incercat, de vreo doua ori, sa o incurajez sa faca doi-trei pasi, tinand-o de subsuoara, dar am renuntat cand am vazut-o lasandu-se in fund. Era, pesemne, modul ei de a-mi transmite ca nu e pregatita. Intre timp, a inceput sa mearga impingand de zor un carucior de jucarie.

Il poti incuraja pe copil sa mearga si in alte moduri. Aseaza diverse jucarii sau obiecte atractive la distanta de el si s-ar putea sa te uimeasca viteza cu care se taraste sau merge de-a busilea catre ele. Astfel, te asiguri ca e tot mai activ si ca-si antreneaza muschii pentru etapa mersului.

Apoi, cand incepe sa faca primii sai pasi timizi, il poti sustine tinandu-l de subsuori sau cel mai bine de trunchi, lasandu-i mainile libere. Iar dupa alte cateva sesiuni de plimbari asistate, iti poti face curaj sa-l lasi sa mearga singur.”

Georgiana, mama de pici


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s