Copiii sunt afectati profund de saracie

Saracia are efecte biologice profunde si permanente asupra copiilor, arata un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea California din SUA.

Studiul, citat de Mediafax, arata ca, odata deveniti adulti, copiii afectati de saracie se confrunta cu un risc accentuat de imbolnavire.

„Saracia poate afecta copiii atat fizic, cat si psihic, si poate influenta negativ in mod direct cursul vietii acestora”, a explicat Greg Duncan, profesor de stiinte sociale la Universitatatea California din SUA, autorul studiului.

„Copiii crescuti in medii dezavantajate reactioneaza la stres intr-un mod exagerat, acest lucru fiind demonstrat prin studii hormonale, neurologice – cu ajutorul unor tomografii cerebrale – si, mai recent, cu ajutorul analizelor genetice”, a declarat medicul Thomas Boyce, profesor de pediatrie la Universitatea British Columbia din Canada.

Greg Duncan si echipa sa au analizat veniturile si durata de angajare a 1.589 de persoane nascute intre anii 1968 si 1975, luand in considerare si veniturile per familie, in primii cinci ani de viata, ale participantilor la studiu.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s