Copiii merg rar cu bicicleta la scoala

Elevii nu folosesc prea mult bicicleta pentru deplasarea zilnica la scoala din cauza ca nimeni nu se gandeste la acest mijloc de transport sanatos, non-poluant si economic si pentru ca nu exista conditii rutiere de siguranta.

Membrii Asociatiei „Bate Saua sa Priceapa Iapa” au ajuns la aceste concluzii dupa ce au vizitat mai multe scoli din Bucuresti si au discutat cu elevii despre obiceiurile legate de mersul pe bicicleta.

„In scolile de cartier se practica inca masiv deplasarea pe jos, ceea ce este meritoriu, motivul principal fiind distanta scurta fata de scoala la care locuiesc elevii. Numarul mic de deplasari cu bicicleta ne face insa responsabili sa atragem atentia ca exista un potential mare de stimulare a acestul mod de deplasare, care nu poate decat sa aduca beneficii mari, celor mici”, se arata intr-un comunicat Bate Saua, citat de Green Report.

Un exemplu este situatia de la Scoala Nr. 58 din sectorul 2 al Capitalei, unde dintre 500 de elevi, doar 6,19% vin la scoala cu bicicleta, 9,73% utilizeaza transportul in comun, 22,12% sunt adusi de parinti cu masina, iar 61,95% obisnuiesc sa mearga pe jos la scoala.

[imagethumb=”642″]

Mai multe detalii despre activitatile Asociatiei „Bate Saua Sa Priceapa Iapa” se gasesc pe www.velorutia.ro

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s