Ceapa verde – portia de sanatate

Ceapa verde este o leguma care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta. Afla aici ce beneficii iti poate aduce o cura cu ceapa verde.

Acest aliment contine numeroase vitamine, minerale si saruri, avand proprietati purificatoare si stimulente ale proceselor de regenerare ale organismului uman. De aceea, ceapa verde este considerata un antibiotic natural.

O cura cu ceapa verde iti va curata tenul, vei avea mai multa energie si glicemia va reveni in limitele normale. Ceapa verde are grija si de silueta datorita continutului redus de calorii si creste rezistenta oaselor datorita continutului de calciu. Totodata, consumul de ceapa verde de catre copii favorizeaza o crestere mai rapida in inaltime.

Alaturi de marar, patrunjel sau stevie, ceapa verde este bogata in vitaminele B, C si in saruri minerale precum potasiu si calciu. Aceste substante pot grabi refacerea capacitatii de producere a serotoninei, care este una dintre cele mai importante substante implicate in gandire si invatare.

Consuma ceapa verde in salate colorate de primavara, alaturi de alte legume de sezon si vei beneficia din plin de toate proprietatile ei.

Acum e timpul pentru joaca. Poti sa faci un buchet de primavara din ceapa verde, usturoi verde, marar si patrunjel verde. Ai grija sa-l pui in apa si sa-i amintesti mamei sa foloseasca la mancare aceste minunate verdeturi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s