Cat de des sa cumparam pantofi pentru copii?

Cat de des sa cumparam pantofi pentru copii?

In primii 3 ani, prichindelul tau va trece prin foarte multe perechi de incaltaminte. La Parinti de Pici, iti spunem cat de des va fi nevoie sa cumperi pantofi pentru copii si cat de repede creste copilul tau.

Sunt si eu, ce-i drept, la a 3-a pereche de incaltaminte cumparata fetitei mele, iar asta in doar 4 luni”, spune Georgiana, mama de pici.

Piciorusele puiului tau cresc extrem de repede in primii 3 ani – in medie, cam 3 milimetri in plus, la fiecare 2 luni. Asadar, este indicat sa ii iei pantofiori cam cu un centimentru mai mari (nu mai mult), la fiecare 4-6 luni sau chiar mai des.

Din fericire, cu totii stim alti parinti, care ne pot da pantofi pentru copii.

Totodata, este bine de mentionat ca, pana cand cel mic invata sa mearga, nici nu trebuie sa-ti faci mari griji pentru incaltaminte. Sosetele sau botoseii sunt suficienti, si recomandati doar in caz de vreme rece. In rest, bebelusilor le e cel mai bine in picioarele goale.

Tot descult ar fi bine sa-l lasi pe copil si dupa ce invata sa mearga. Mersul descult este foarte benefic! Dar chiar si asa, tot are nevoie de incaltaminte. Afla acum, la Parinti de Pici, si mai multe sfaturi despre cum sa alegi pantofi pentru copii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s