[Bunicii] – Tu cum te intelegi cu aceste persoane importante din viata copilului tau?

Dar ti-am spus sa nu-i mai dai ciocolata!

Dar ti-am spus sa nu-l mai lasi la televizor!”

Cand e cu mine, asculta si e cuminte. Cu tine, isi face de cap!”

Multi parinti spun ca au astfel de conversatii cu bunicii copiilor lor. Urania Cremene ne-a spus parerea ei despre acest subiect, pe scurt:

Nu stiu care este situatia ta, dar, probabil, exista cel putin o persoana in viata ta care are pareri diferite de ale tale, despre cum „ar trebui” sa-ti cresti copilul.

Poate fi partenerul de viata, un unchi, o matusa, un prieten, o prietena, cineva de la gradinta, de la scoala, un vecin, o vecina…

De cele mai multe ori insa, bunicii sunt cei care provoaca puternic convingerile noastre despre ce inseamna sa fii parinte si sa cresti, educi, un copil.

Ne deranjeaza si ne enerveaza chiar, faptul ca NU ne sustin stilul de parenting, ca incalca reguli pe care noi le stabilim pentru copil, ca il lasa sa faca lucruri cu care nu suntem de acord sau nu-l lasa sa faca altele cu care am fi.”

Si pentru ca este o discutie destul de ampla, a inregistrat un podcast in care detaliaza acest subiect. Asculta-l si tu aici.

Rezonezi cu informatiile de la Urania Cremene? Daca da, trebuie sa stii ca o poti cunoaste live, chiar in orasul tau!

In luna Octombrie Urania va sustine seminarii GRATUITE de Parenting in Piatra Neamt, Bacau, Chisinau si Pitesti. Inscrie-te aici si devino parte din comunitatea parintilor echilibrati!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s