Atentia la copii

„Cat de atenti pot fi copiii la varste mici? Pe mine m-a ajutat foarte mult sa aflu cat de multa atentie pot sa-i pretind fetitei mele in asa fel incat nici ea sa nu fie stresata de insistentele mele, nici eu sa nu ma frustrez inutil atunci cand o vad pierzandu-si parca prea repede interesul pentru o activitate.

E normal ca un copil sa fie distras cu usurinta de orice lucru sau eveniment nou, pentru ca este foarte curios si orice lucru poate deveni interesant. Iar asta inseamna sa te lase sa te joci singur cu noul set de cuburi imediat cum le-ai scos din cutie, in timp ce el incepe sa studieze, concentrat, o scama de pe covor.

Eu mi-am invatat lectia: indiferent de cat de interesanta ar fi o activitate sau un lucru, cei mici nu-si mentin atentia concentrata mai mult de cateva minute.

Mai exact, intre 8 si 15 luni, poti sa-i captezi atentia copilului pentru aproximativ 1 minut. Intre 16 si 19 luni vorbim de 2-3 minute de atentie mentinuta pe o singura jucarie sau activitate, iar intre 20 si 24 de luni va reusi sa ramana concentrat timp de 3-6 minute pe o singura activitate. Intre 2 si 3 ani, capacitatea de atentie mentinuta variaza intre 5 si 8 minute, iar pana la 4 ani ajunge la 10 minute, ceea ce inseamna foarte mult pentru un copil.”

Georgiana, mama de pici

Mai multe sfaturi din experienta de mama a Georgianei gasiti aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s