Alimentele care ne fac mai destepti

care sunt alimentele care „ne fac mai destepti”, care stimuleaza creierul? De la intretinerea memoriei, pana la capacitatea de invatare, afla ce alimente va ajuta pe tine si copilul tau.

Functionarea creierului poate fi influentata intr-o oarecare masura si de alimentatie. Prin urmare, daca ai probleme cu memoria sau ti se intampla sa ai sentimentul ca nu te prinzi suficient de repede de anumite lucruri, ai putea incerca sa ii oferi creierului tau hrana pe care si-o doreste pentru a putea functiona la capacitate maxima.

Grasimile ne pot ingreuna gandirea. O alimentatie bazata strict pe alimente fast-food poate fi daunatoare, ducand la modificari in functionarea celulelor cerebrale.

Nu te speria insa! Nu inseamna acum ca o singura inghetata te va face sa gandesti mai incet! Ai voie cate una din cand in cand. Pericolul vine abia in cazul unui regim indelungat bazat exclusiv pe un grasimi saturate.

Pe de alta parte, grasimile monosaturate, cum ar fi cele continute in uleiul de masline, au chiar efecte benefice asupra memoriei si capacitatii de invatare. Nutritionistii recomanda un regim alimentar bazat pe grasimi Omega 3, adica cele provenite din peste, fructe de mare, nuci si verdeata.

Pentru a asigura o buna functionare a creierului nostru avem nevoie de anumite substante nutritive esentiale, cum ar fi vitaminele B1, B3, B6, B12, C si minerale : magneziu, potasiu, cupru si zinc. Pentru o buna functionare a creierului, consuma fructe si legume proaspete, in cantitati cat mai mari.

Renunta la consumul de carne grasa si creste consumul de peste si fructe de mare. Ratia ta zilnica trebuie imbunatatita cu nuci, migdale si seminte care stimuleaza activitatea cerebrala. Limiteaza consumul de zahar si sodiu si renunta la grasimile saturate! Acestea ar fi principiile dupa care ar trebui sa te ghidezi.

Care este mancarea de care nu te-ai putea desparti vreodata?


Un comentariu la „Alimentele care ne fac mai destepti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s