Cum te aperi fara sa ataci?

Cum te aperi fara sa ataci? Cum iti inveti copilul sa infrunte batausii fara sa foloseasca violenta, fara riscul de a deveni, la randul sau atacator? Descopera varianta non-violenta.

Scilla Elworthy a fost nominalizata de trei ori pentru Premiul Nobel pentru Pace. Ea este fondatoarea Grupului de Cercetare Oxford, o organizatie neguvernamentala, ce are ca scop dezvoltarea comunicarii eficiente intre fabricantii de arme nucleare, militarii, civilii si academicienii.

Prin experiente atat personale, cat si ale unor personalitati istorice (precum Nelson Mandela si Mahatma Gandhi), ea ne prezinta in aceasta conferinta TED care sunt factorii ce influenteaza violenta. Afla cum poti face ca elemente precum frica si furia sa te ajute sa devii o persoana mai buna si folositoare celor din jur.

„Mania e ca benzina. Daca o imprastii si cineva aprinde un chibrit, obtii un infern. Dar mania, ca motor, e puternica. Daca ne punem mania inauntrul unui motor, ne poate propulsa inainte, ne poate ajuta in momente oribile si ne poate da putere interioara” – Scilla Elworthy

Descopera mai multe sfaturi in acest Discurs antispalare pe creier.

[ted id=1542 lang=ro]

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s