KOALA INTERNATIONAL COMPETITION. Mii de elevi, pasionati de engleza, sunt asteptati sa se inscrie la editia 2019-2020

Koala International Competition, una dintre cele mai iubite si cunoscute competitii de limba engleza din anul scolar 2018 – 2019, care s-a bucurat de un real succes si de o crestere semnificativa pe plan global, da startul celei de-a doua editii, 2019 – 2020 in Romania.

La actuala editie Koala International Competition sunt asteptati sa se inscrie cat mai multi elevi care studiaza limba engleza ca limba straina, cu varste cuprinse intre 6-18 ani si care se pot mandri cu un nivel de limba engleza potrivit standardelor CERF, dupa cum urmeaza:
Pre-A1 (max. 10 ani), A1 (max. 12 ani), A2 (max. 14 ani) = nivel “Basic User”;
B1 (max. 15 ani), B2 (max. 17 ani) = nivel “Independent User”;
C1 (max. 18 ani) = nivel “Proficient User”.

Concursul Koala evalueaza si valideaza competentele elevilor pasionati de limba engleza, punand accentul pe o varietate de factori lingvistici, de la receptarea si producerea mesajelor, la testarea cunostintelor din vocabular.

“Am fost de-a dreptul impresionat de calitatea organizarii si de profesionalismul tuturor celor implicati in prima competitie Koala din Romania. Totul a fost impecabil, de la puterea de munca si capacitatea echipei de a se mobiliza, astfel incat sa realizeze sub presiunea timpului, ceva ce parea aproape imposibil, pana la valoroasele premii oferite castigatorilor.
Reiterez importanta competitiei in educatie, ca motor in atingerea unor obiective superioare. Competitia si sansa la competitie schimba vieti si motiveaza, astfel incat multi tineri isi pot descoperi o vocatie, datorita unor astfel de activitati. Accentul se pune pe individ, nu pe concurent, acesta este mesajul pe care vreau sa il transmit si viitorilor candidati la Koala 2020”, a declarat Michael Carty, Manager KGL Contest in English, Irlanda.

Succesiunea desfasurarii concursului KOALA:
Start inscrieri: 1 octombrie 2019;
Stop inscrieri: 5 februarie 2020;
Etapa 1: Faza pe oras: 8 februarie 2020;
Etapa 2: Faza nationala: 7 martie 2020;
Etapa 3: Faza internationala: mai-iunie 2020 in Amiens, Franta.

Asa cum s-a intamplat si in editia precedenta, inainte de plecarea la etapa internationala, performerii Romaniei de la faza nationala isi vor primi premiile, diplomele si felicitarile, in cadrul Galei Festive de Premiere Koala 2020 dedicata atat elevilor castigatori, cat si profesorilor care le-au fost alaturi, dar si centrelor pregatitoare de limba engleza.

Gala Festiva de Premiere este un eveniment privat, organizat integral de EECentre.

Acest eveniment, foarte bine primit in 2019, a avut rolul sa confirme calitatea superioara si nivelul ridicat al pregatirii lingvistice in Romania, datorate tuturor entitatilor mentionate, care merita deplina apreciere si recunoasterea meritelor. Asemanator se intampla si in primavara anului 2020.

Gazduite anual in Capitala Europeana a Tineretului (European Youth Capital), faza internationala a concursului si Global Winner sunt organizate pentru castigatorii locului 1 de la fiecare nivel lingvistic, cu varsta peste 13 ani, care provin din cele 25 tari participante.
Timp de 3 zile, cei mai buni dintre cei buni vor avea parte de competitie si emotii pe masura, dar vor fi rasplatiti si cu excursii, evenimente culturale si educative, dar si alte multe surprize.

Castigatorii Global Winner vor primi premii din partea organizatorilor internationali, in semn de recunoastere pentru realizarile lor remarcabile, astfel:

500 Euro, castigatorii locului I, indiferent de nivel;
250 Euro, castigatorii locului al II-lea, indiferent de nivel;
150 Euro, castigatorii locului al III-lea, indiferent de nivel.
Premiul pentru marele castigator Global Winner va fi de 1000 Euro.

Inscrierile sunt deschise la concursul KOALA. Hai si tu!

Elevii interesati sa participe la Koala International Competition 2020 trebuie sa se adreseze scolii sau centrului de limba engleza in care invata. Profesorul de limba engleza va completa formularele de aplicatie cu datele elevilor si le va expedia la adresa de e-mail: Koala@EECentre.ro
in plus, inscrierile se pot face si online, pe platforma www.EECentre-Koala.ro, direct de catre candidat sau de catre tutore, prin completarea formularului si achitarea taxei, in mod electronic.

De retinut: Un elev care a participat in 2019 la KOALA si a reusit sa se califice in cea de-a doua etapa NU are voie sa participe la acelasi nivel in editia 2020 a concursului, ci poate sa intre in competitie doar la urmatorul nivel lingvistic, nefiind nevoie sa isi demonstreze iarasi nivelul anterior de limba.

Pentru editia 2020 la Koala International Competition, taxa de inscriere se prezinta astfel:

90 lei / candidat, daca inscrierea se face pana la 24 ianuarie 2020;
135 lei / candidat, din 25 ianuarie 2020 pana la 04 februarie 2020.
incepand cu 05 februarie 2020, nu se mai fac inscrieri la Koala.

O veste buna pentru castigatorii etapei nationale din 2019 (cei care au obtinut locul I, II, III / nivel): acestia primesc 50% reducere din taxa de inscriere la editia 2020, pentru un nivel lingvistic superior celui confirmat anterior.

Pe parcursul intregii editii, din octombrie 2019 si pana in iunie 2020, KOALA isi va face cunoscuta prezenta pe undele radio ale indragitului post, dedicat copiilor si parintilor: Itsy Bitsy.
Partener Media: PEDAGOTECA.ro.

Rezumat KOALA 2018-2019: surprize si performanta

La sfarsitul anului 2018, EECentre lansa in Romania ceea ce urma sa devina una dintre cele mai indragite competitii de limba engleza, Koala International Competition.

Concursul s-a desfasurat in trei etape, una locala, in luna februarie 2019, alta nationala, in martie 2019 si o etapa internationala, in iunie 2019 – sustinuta la Novi Sad, in Serbia.

“Koala este concursul care pe noi, in calitate de organizatori, ne-a tinut cu sufletele la gura, ne-a provocat sa ne depasim limitele si ne-a oferit o satisfactie incredibila la final, ceea ce justifica motivatia majora pe care o avem, cea de a continua acest minunat demers.

Inca de la prima editie, miza suprema la KOALA a fost si ramane in continuare, stimularea performantelor scolare ale elevilor. Ne dorim sa incurajam spiritul de competitie, ca parte din procesul de educatie. Indiferent de varsta, avem in noi dorinta performantei, iar asta s-a vazut si in primul concurs Koala din Romania”, a declarat Catalin Badanau, Manager EECentre.

Debutul Koala International Competition in Romania a insemnat multiple succese si rezultate unice. Fenomenul Koala a fost posibil prin implicarea a 50 de centre de invatamant public si privat din tara, a 150 de profesori din 19 orase (Alexandria, Arad, Bacau, Braila, Brasov, Bucuresti, Calarasi, Cernavoda, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Dr. Tr. Severin, Focsani, Galati, Hunedoara, Lehliu, Oradea, Sibiu).

incununarea tuturor eforturilor si motivul de mandrie al EECentre, organizatorul evenimentului, a fost inscrierea in competitie a 1600 de elevi cu varste cuprinse intre 8-18 ani, intr-un timp record, de doar 3 (trei) saptamani. Din cei 1600 de elevi inscrisi, 268 au reprezentat un record de promovabilitate pentru etapa a II-a, nationala (depasind estimatul initial de 10% al organizatorilor internationali).

Dar aceste date au fost doar introducerea a ceea ce a urmat.

4 elevi (castigatorii locului I de la fiecare nivel) si 3 profesori au reprezentat Romania in iunie 2019 la finala internationala din Capitala Europeana a Tineretului (Novi Sad, Serbia):
Eduard Popovici (A1), Bucuresti,
Elena Grecu (A2), Galati,
Raul Modi (B1), Deva,
Andrei Dogaru (B2), Constanta.
Iar in clasamentul mondial, Andrei Dogaru (nivel B2) a fost obtinut locul al III-lea!

Alaturi de Romania, in competitia internationala Koala se afla tari din intreaga lume, dar cu o misiune comuna, cea de a stimula educatia si de a rasplati performanta lingvistica: Albania, Azerbaidjan, Birmania, Bulgaria, China, Cipru, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Franta, Grecia, Iran, Italia, Kosovo, Malaiezia, Maroc, Mongolia, Portugalia, Serbia, Spania, Thailanda, Turcia, Uruguay, Uzbekistan, Vietnam.

Concursul KOALA este organizat sub auspiciile International Testing Authority (ITA) – organizatorul pe plan global al concursului de limba engleza KGL CONTEST in ENGLISH.

Subiectele concursului Koala, din toate cele trei etape, sunt unice la nivel european, iar corectarea lucrarilor se face exclusiv de catre expertii lingvistici ai International Testing Authority, asigurand-se astfel respectarea standardelor de validare a cunostintelor lingvistice, obiectivitatea punctajelor si alinierea la nivel international a rezultatelor tuturor candidatilor din tarile participante.

Citeste REGULAMENTUL KOALA 2020: AICI.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s