Ziua Sigurantei pe Internet 2010, marcata de un nou concurs pentru copii

Consortiul Sigur.Info organizeaza, cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet 2010, concursul national „Cum te vad ceilalti pe Internet? Gandeste inainte sa postezi”.

La competitie se pot inscrie copii si tineri cu varste cuprinse intre 6 si 19 ani din toata tara. Pentru a participa la concurs, ei trebuie sa realizeze proiecte multimedia (prezentari PowerPoint sau filmulete video) in care sa ilustreze care sunt pasii formarii unei identitati in spatiul virtual si cum le poate aceasta afecta relatiile sociale si imaginea creata in viata reala.

Proiectele pot fi inscrise la concurs pana pe 26 ianuarie. Castigatorii vor fi anuntati pe 9 februarie, cand va fi sarbatorita, la nivel european, Ziua Sigurantei pe Internet 2010.

Evenimentul se desfasoara anual in peste 50 de tari sub egida retelei europene INSAFE – European Safer Internet Network – in cadrul programului Safer Internet Plus, al Comisiei Europene.

In Romania, evenimentul e organizat de consortiul Sigur.info, coordonat de Salvati Copiii in parteneriat cu Positive Media si Focus – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual.

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet au ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei online si a telefoanelor mobile, mai ale de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea acestora asupra pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet.

La nivel european, Insafe va lansa pe 1 februarie un concurs similar celui organizat in Romania, intitulat „Think B4 U Post!” si adresat copiilor intre 5 si 15 ani, avand ca scop constientizarea rolului pe care il au copiii in protectia lor pe Internet.

Mai multe informatii se gasesc pe www.sigur.info.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s