Ziua Porților Deschise pentru Copii la M.A.I.

Cea de-a XIII-a ediție a evenimentului „Ziua Porților Deschise pentru Copii la M.A.I.” va avea loc miercuri, 31 mai 2023, între orele 0830 și 1330, la sediul Ministerului Afacerilor Interne din Piața Revoluției, nr. 1A, sector 1, București.

Activitatea își propune familiarizarea tinerilor și a copiilor cu activitățile desfășurate de ministerului, cu scopul de a crește gradul de informare cu privire la măsurile preventive care trebuie adoptate în cazul unei situații de urgență sau pentru a nu deveni victime ale diverselor fapte antisociale.

Cei prezenți la eveniment vor avea ocazia să viziteze standurile expoziționale ale Poliției Române, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale de Pașapoarte, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanei sau Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Totodată, în parcarea sediului M.A.I. vor fi expuse tehnica de intervenţie şi autospeciale ale poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi pompierilor, precum şi elicoptere din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie.

Copiii sunt aşteptaţi de către specialiştii criminalişti, câinii poliţişti, robotul pirotehnic, motocicliştii şi echipajele speciale ale Poliţiei Rutiere, luptătorii trupelor speciale şi echipele de salvatori ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, vor putea asista la demonstrații de arte marțiale, exerciții de autoapărare și lecții de prim-ajutor, dar vor putea urmări și un mini-concert al Fanfarei Jandarmeriei Române, precum și spectacole de muzică și dans susținute de tineri artiști.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s