Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, sarbatorita maine

Pe 2 aprilie este sarbatorita Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, prilej cu care in Romania vor avea loc mai multe evenimente dedicate problematicii persoanelor cu autism.

[imagethumb=”1419″] Cu aceasta ocazie, Fundatia Autism Romania, membra a Organizatiei Internationale Autism Europe, va desfasura in diferite orase din tara diverse evenimente, pentru a atrage atentia asupra autismului si a problematicii persoanelor cu autism din Romania.

Una dintre actiuni este Light It Up Blue – diverse institutii vor fi luminate maine in albastru, iar persoanele sunt incurajate sa poarte aceasta culoare pentru autism).

La Muzeul National de Istorie a Romaniei din Bucuresti va fi vernisata maine, la ora 13.00, o expozitie de fotografie dedicata autismului, intitulata „Intelege autismul prin fotografie”.

De asemenea, tot maine va fi organizat, la Constanta, intre orele 10.30 si 12.00, Marsul Baloanelor Multicolore – un mars cu baloane colorate, simbol al diversitatii manifestarilor autismului si a persoanelor cu autism, pe traseul Primarie – Faleza – Cazinou, unde baloanele vor fi eliberate pe cer.

Cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului vor fi organizate si conferinte pe tema autismului si evenimente pentru copii. Mai multe detalii se gasesc aici.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s